De la Kaffer la Golf la muzeul Volkswagen

Tranziția de la tracțiunea pe roțile din spate la cea cu roțile din față, de la motorul amplasat în consola spate la cel poziționat frontal sau de la motorul cu răcire cu aer la cel cu răcire cu apă sunt toate expuse sub forma unei tematici speciale la muzeul producătorului auto german Volkswagen.

Intitulată ”De la Kaffer la Golf”, această expoziție a fost inaugurată săptămâna trecută și va putea fi vizitată în cadrul muzeului până la data de 1 martie al anului viitor.

Pe baza unei selecții de 16 automobile – prototipuri unice sau modele din producția de serie, Auto Museum Volkswagen din Wolfsburg prezintă tranziția tehnologică din anii ’60 și ’70, care nu a dat rezultatele scontate în ciuda eforturilor și optimismului conducerii producătorului auto german din acea perioadă.

Pe lângă automobilele menționate sunt expuse numeroase tipuri de motoare, care evidențiază trecerea de la răcirea pe aer la răcirea cu apă, incluzând diverse studii mai puțin reușite care nu sunt cunoscute publicului și care nu au putut fi introduse în producția de serie.

Foto: Auto Museum Volkswagen