Primul Aston Martin DB5 007 dintr-o serie de 25 unități a fost finalizat

Aston Martin reeditează legendarul DB5 din 1964 protagonist în filmele cu James Bond. Cu toate acestea, este mai mult un model exclusiv James Bond decât o replică a modelului respectiv, cu caracteristicile și dotările utilizate de agentul secret britanic. Primul exemplar din această serie a fost de curând finalizat.

Încă din 2016, Aston Martin a lansat DB4 GT ca parte a „Continuation Projects” într-un număr de 25 de exemplare și l-a oferit colecționarilor la un preț de 1,7 milioane de euro per exemplar. Acum acesta pare a fi chiar mai exclusiv comparativ cu modelul original. În colaborare cu compania de producție cinematografică EON Production, care a produs aproape toate filmele James Bond, DB5 „ Goldfinger ” este fabricat la uzina Aston Martin din Newport Pagnell. Producția acestei serii limitate, a demarat la sfârșitul lunii mai, iar primul dintre acestea tocmai ce a fost finalizat.

Mitralieră, mașină de ceață și numeroase alte gadget-uri

Desigur, faimoasele gadget-uri ale mașinii din film nu lipsesc, cum ar fi plăcuțele cu numerele de înmatriculare rotative în față și spate, scutul de protecție antiglonț, mașina de ceață și tunul de ulei ascunse în semnalizatoarele spate, barele de protecție retractabile și prezonale roților dotate cu dispozitiv pentru înțeparea pneurilor, așa cum au fost prezentate de către Aston Martin într-un videoclip. Mitraliera din semnalizatoarele frontale este desigur doar simulată și prevăzută cu lumini intermitente. Deasupra scaunului pasagerului există deasemenea o trapă asemănătoare cu cea a automobilului original care era dotat cu scaun catapultor.

Aston Martin sărbătorește 70 de ani de la lansarea versiunii Vantage

Aston Martin a pregătit inclusiv la interior echipamentul complet al agentului 007. Astfel există o hartă simulată de monitorizare a ecranului radar, un telefon în ușa șoferului, opțiuni de depozitare ascunse pentru arme sub scaune și, desigur, diverse telecomenzi pentru echipamentul opțional, inclusiv un buton roșu pe maneta schimbătorului de viteze. Gadget-urile sunt dezvoltate în colaborare cu câștigătorul Oscar-ului, Chris Corbould, Special Effects Supervisor din filmele cu James Bond. Aston Martin DB5 este disponibil și cu vopseaua originală Silver Birch.

Până în prezent, șapte apariții pentru DB5 în filmele cu 007

După debutul în „Goldfinger”, Aston Martin DB5 a fost utilizat în alte șase filme James Bond: 1965 în „Thunderball” (Sean Connery), 1995 în „Golden Eye”, 1997 în „Tomorrow Never Dies” (ambele interpretate de Pierce Brosnan) , 2006 în „Casino Royale”, precum și în „Skyfall” 2012 și „Spectre” 2015 (toate trei cu Daniel Craig). Un exemplar de replică Aston Martin DB5 de la Goldfinger oferit la vânzare pentru un pteț de circa 3,1 milioane de euro, fără taxe. Cu toate acestea, exclusivul automobil britanic nu poate fi condus pe drumurile publice, deoarece acesta nu este omologat pentru astfel de utilizare, chiar dacă pentru fiecare exemplar sunt necesare un număr de 4.500 de ore pentru asamblare.

Foto: Aston Martin