Un Porsche 944 S2 cu numai 3.158 km la vânzare

Acest exemplar de Porsche 944 S2 a fost păstrat timp de 27 de ani într-un garaj încălzit. Actualul proprietar solicită un preț de vânzare de aproximativ 51.000 euro. Starea în care se află automobilul este ca nouă iar echipamentul de dotări unul complet.

Versiunea S2 a modelului Porsche 944 a fost lansată în 1988, se poziționa în gamă între versiunea de bază și cea sportivă Turbo iar motorul de 3 litri aflat în dotare avea distribuție cu 4 supape pe cilindru și furniza 220CP. Performanțele sportive (viteză maximă 235 km/h și accelerație 0 – 100 km/h în 6.9 secunde), construcția extrem de solidă, finisările de calitate, portbagajul generos și comportamentul sigur chiar și la limită, poate nu au făcut din modelul Porsche cel mai apreciat automobil din segmentul respectiv, dar cu siguranță a fost unul destul de bun, în special pentru utilizarea de zi cu zi.

În 27 de ani doar 3.158 km rulați

Mulți proprietari de Porsche 944 au condus automobilul pe distanțe lungi, motiv pentru care majoritatea exemplarelor ale acestui model care se găsesc la vânzare au foarte mulți kilometri rulați. Dar de ce Dr. Elliot Rosen și-a condus extrem de puțin exemplarul său de 944 S2, rămâne totuși o necunoscută. În anunțul său de vânzare postat pe Ebay, proprietarul spune că l-a achiziționat de nou în 1990, l-a condus cam trei ani și apoi a luat decizia depozitării automobilului într-un garaj încălzit. Rulajul declarat de 1.974 mile ( echivalentul a 3.158 kilometri) este unul extrem de mic și a fost realizat în primii trei ani.

Porsche – 70 de ani de la primul model auto

Starea în care se prezintă este una destul de bună, partea frontală cu faruri orizontale similară versiunii Turbo nu prezintă imperfecțiuni la vopsea iar toate cele patru jante sunt lipsite de defecte și zgârieturi. Vopseaua, chederele și șaibele par a fi noi. La fel este și în cazul interiorului acolo unde maneta schimbătorului de viteze cu cinci trepte nu este prezintă semne de uzură iar comutatoarele și pielea volanului cu patru brațe se află în stare nouă. Scaunele reglabile electric au tapițeria din piele nouă de parcă azi automobilul ar fi fost scos din fabrică.

Doar 449 unități rezervate pieței din SUA

Numărul mic de exemplare produse între anii 1988 – 1991, fac din versiunea S2 a modelului 944, un automobil cu adevărat de colecție. Astfel, doar un număr de 449 de exemplare ale versiunii S2 au fost livrate în SUA și doar 30 dintre acestea în culoarea albastră atât la exterior cât și la interior după cum chiar vânzătorul specifică în anunțul său.

Foto: Ebay