Calendarul Pirelli fotografiat de Prințul Gyasi din Ghana.

Prince Gyasi
Prince Gyasi

Pirelli l-a desemnat pe Prințul Gyasi drept  artistul care va realiza fotografiile pentru Calendarul Pirelli 2024. Acesta are douăzeci și opt de ani și este din Ghana.

« Pirelli a fost întotdeauna atent la limbajul fotografiei și la evoluția acesteia. Vedem în fotografiile tânărului artist Prințul Gyasi un nou limbaj care transmite energie pozitivă și mesaje puternice, și care vorbește noilor generații. Opera sa dezvăluie o estetică originală, este o călătorie în culoare, într-o lume cu caracteristici unice », au declarat reprezentanții Pirelli.

La rândul său Prințul Gyasi a declarat:

Sunt onorat că Pirelli mi-a oferit oportunitatea de a-mi exprima gândurile, sentimentele și emoțiile pe pânza lor pentru cel de-al 50-lea calendar. Fiind primul artist african din spatele Pirelli Cal pentru 2024 mi-a dat șansa de a evidenția pe unii dintre oamenii care m-au inspirat de-a lungul anilor, de când eram copil și ca adult. Reprezentarea și cultura sunt foarte importante pentru mine, prin urmare, pentru prima dată în istoria Calendarului, am decis că o parte a proiectului se va desfășura în țara mea, Ghana.”

 Istoria Calendarului Pirelli

Calendarul Pirelli, cunoscut și sub numele de „The Cal”™, a fost creat de Pirelli UK Limited, filiala britanică a grupului, care a avut o deplină libertate de acțiune. În 1964, britanicii, în căutarea unei strategii de marketing care să ajute Pirelli să se diferențieze de concurența internă, i-au numit pe directorul de artă Derek Forsyth și pe fotograful britanic Robert Freeman, faimos pentru portretele sale ale trupei Beatles, pentru a realiza un proiect complet inovator pentru acea vreme.

Rezultatul a fost un produs rafinat și exclusivist, cu conotații artistice și culturale, care încă de la început l-a diferențiat de lumea modei și glamourului. De-a lungul celor 50 de ani care au urmat, „The Cal”™ a continuat să marcheze trecerea timpului cu imagini realizate de cei mai apreciați fotografi ai momentului – capturând și interpretând cultura contemporană și stabilind adesea noi tendințe.

Între 1964 și 2020, au fost realizate în total 47 de calendare Pirelli de către 37 de fotografi.

Cele trei etape ale „The Cal”™ Istoria Calendarului Pirelli poate fi împărțită în trei perioade:

 • Prima decadă, între 1964 și ’74, urmată de o pauză lungă în publicare (nouă ani) din cauza recesiunii mondiale și a perioadei ulterioare de austeritate;
 • A doua decadă, între ’84 și ’94, în care Calendarul a fost relansat și a devenit din ce în ce mai de succes;
 • Din 1994 până în prezent, cuprinzând trecerea de la mileniu, în timpul căreia „The Cal”™ a obținut statutul de pionier.
 • Decada dintre 1964 și ’74. Anii de început ai „The Cal”™ au fost vremurile trupei Beatles, muzica rock și fustele mini, dar și mișcările de protest ale tineretului și manifestările pentru pace anti-Vietnam. Calendarul și-a depășit curând rolul inițial de „cadou de firmă” pentru clienții cheie, devenind o publicație exclusivistă destinată unui număr restrâns de destinatari. Modelele erau în mare parte debutante tinere, fotografiate în cadre atmosferice și de elită: plaje exotice și locuri naturale. Dar chiar și aceste prime imagini strălucitoare ofereau o perspectivă asupra adevăratei estetici și filozofii culturale ale Calendarului: „The Cal”™ aspira să fie un semn al vremurilor în schimbare.

În 1968, Harri Peccinotti s-a inspirat din poezia lui Elizabeth Barrett Browning, Allen Ginsberg și Ronsard, iar în anul următor a respins pozițiile formale în favoarea unor cadre naturale, spontane, capturate pe plajele însorite din California. În 1972, Sarah Moon a devenit prima fotografă de sex feminin care a realizat Calendarul, spulberând tabuurile pe parcurs.

Anunțul din martie 1974 că publicarea urma să fie întreruptă a provocat mult mai multă indignare în presa britanică și internațională decât lansarea în sine, semn sigur al succesului în creștere al Calendarului Pirelli. În deceniul următor, s-au dedicat diverse cărți, colecții și antologii în diferite limbi, cel mai faimos fiind o publicație din 1975 care acoperea zece ani ai „The Cal”™, însoțită de un cuvânt înainte nostalgic scris de nimeni altul decât David Niven.

 • Deceniul de la ’84 la ’94. În cele din urmă, în 1984, a avut loc așteptata întoarcere a Calendarului. Sub conducerea noului director de artă, Martyn Walsh, Calendarul s-a întors la rădăcinile sale, includând referințe discrete, aproape subliminale, la produsul eroic al Grupului: anvelopele. Pe plajele din Bahamas, alături de frumoasele modele fotografiate pentru Calendarul din 1984 de către Uwe Ommer, au apărut urme misterioase în nisip: desenul benzii de rulare a celei mai recente creații a Pirelli, anvelopa P6. În ceea ce privește plasarea produsului, a fost o prezență subtilă, dar omniprezentă, evocând tehnologia care domina acea perioadă.

În 1987, Terence Donovan a creat un Calendar revoluționar care prezenta doar modele de culoare, printre care se număra și Naomi Campbell, în vârstă de 16 ani, la începutul carierei sale. În anul următor, Barry Lategan a inclus pentru prima dată un model masculin în acest spectacol tradițional al frumuseții feminine. În 1990, Arthur Elgort a realizat primul Calendar Pirelli integral alb-negru, dedicat Jocurilor Olimpice și regizoarei de film germane Leni Riefenstahl.

 • Din 1994 până în present. În 1993, coincizând cu sfârșitul altui deceniu și după o schimbare în conducerea de vârf a companiei, a avut loc un alt moment de cotitură important. Pirelli și-a mărit implicarea la nivel internațional, lansând campanii publicitare de înalt profil (inclusiv faimoasa imagine a sprinterului Carl Lewis în pantofi cu toc roșii), iar Calendarul a devenit una dintre principalele unelte pentru transmiterea noii imagini a Grupului. Direcția artistică s-a mutat în sediul Pirelli din Milano și s-a decis eliminarea tuturor referințelor la anvelope. „The Cal”™ a revenit astfel la sine însuși, o publicație artistică fără limite sau restricții impuse creatorilor săi, în afara canonului stilului și al bunului gust. Pirelli, în cele din urmă, este o marcă internațională care nu este identificată cu o singură familie de produse, ci evocă o gamă largă de valori și semnificații, în primul rând angajamentul față de inovație și căutarea excelenței, elemente care au inspirat întotdeauna și Calendarul.

În 1994, Herb Ritts a lansat noua eră a „The Cal”™ cu o echipă fenomenală de supermodele: Cindy Crawford, Helena Christensen, Kate Moss și Karen Alexander. Calendarul său, intitulat „Un omagiu adus femeilor”, urmărea să surprindă „femeile anilor ’90 și locul lor în lume: mândre, sexy și frumoase în interior”. De atunci, talentul creativ al fotografilor și farmecul fermecător al modelelor au fost fundamentul succesului Calendarului Pirelli. Conexiunea sa cu lumea modei și a glamourului a devenit și mai puternică: pentru vedetele de pe podium, apariția în „The Cal”™ este echivalentul reușitei, iar competiția între debutanți este acerbă.

Cele mai mari nume care au înfrumusețat ultimele câteva ediții ale secolului includ pe Christie Turlington și Naomi Campbell (din nou) în 1995 (fotografiate de Richard Avedon); Carré Otis, Eva Herzigová și Nastassja Kinski în ’96 (fotografiate de Peter Lindbergh), și Inés Sastre și Monica Bellucci (prima model italiană) în ’97. În 1998, Bruce Weber a dedicat câteva cadre unor staruri masculine de film și cântăreți, printre care Robert Mitchum, John Malkovich, Kris Kristofferson, B.B. King și Bono, în timp ce Alek Wek și Laetitia Casta au fost fețele anului 1999, fotografiați de Herb Ritts, și 2000, de Annie Leibovitz.

Secolul al XXI-lea a început cu un Calendar Pirelli fotografiat în Napoli de Mario Testino, având în rolurile principale, printre altele, pe Gisele Bündchen și Frankie Rayder. În 2002, Calendarul a prezentat numeroase actrițe și două nepoate celebre: Lauren Bush (în vârstă de 17 ani, nepoata lui George Senior) și Kiera Chaplin (nepoata marelui Charlie). Echipa pentru 2003, fotografiată din nou de Bruce Weber, a fost una impresionantă: cu trei frumuseți italiene (Mariacarla Boscono, Eva Riccobono și Valentina Stilla) alături de modele celebre precum Sophie Dahl, Heidi Klum, Karolina Kurkova și Natalia Vodianova, precum și vedete masculine din film și sport (Alessandro Gassman, Stephane Ferrara și Richie La Montagne).

Ediția din 2004, care a coincis cu aniversarea a patruzeci de ani de la „The Cal”™, s-a concentrat pe speranțele și visele divelor precum Catherine Deneuve și Isabella Rossellini și a fost încredințată creativității tehnologice a lui Nick Knight. În 2005 a venit rândul lui Patrick Demarchelier: în „O espirito do Brasil” a fotografiat modele de calibru precum Naomi Campbell și noi venite precum Adriana Lima pe plajele însorite din Ipanema și Copacabana. Cunoscutul duo englez/turc Mert și Marcus a fost la conducere în 2006, alegând farmecul retro al anilor ’60 de pe Coasta de Azur și frumuseți senzuale precum Jennifer Lopez, Kate Moss și Gisele Bündchen. Anul 2007 a fost anul celor mai mari nume din Hollywood, prezentând cinci dive: Sophia Loren, Penelope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts și nou-venita Lou Doillon, fotografiate de partenerii olandezi Ines și Vinoodh Matadin în California. În 2008, Patrick Demarchelier a fotografiat din nou „The Cal”™, optând pentru locații din Asia pentru prima dată. Filmările au avut loc în întregime în Shanghai, iar distribuția a amestecat Estul și Vestul, incluzând actrița chineză Maggie Cheung și top modelul Doutzen Kroes.

În 2009, faimosul artist Peter Beard a dus „The Cal”™ în Botswana, fotografiind modele aclamate la nivel internațional precum Daria Werbowy, Lara Stone și Mariacarla Boscono. Beard, care a trăit în Kenya timp de 30 de ani, este unul dintre cei mai mari fotografi ai misterului și farmecului Africii. Ediția din 2010 a fost încredințată fotografului american Terry Richardson, cunoscut ca fiind un „enfant terrible” datorită stilului său provocator și libertin, lucrând cu personaje relaxate și sclipitoare precum Miranda Kerr, Lily Cole, Rosie Huntington și Ana Beatriz. În spatele calendarului din 2011 s-a aflat geniul creativ al lui Karl Lagerfeld: artist, estet și legendă a modei cu multiple talente. În studioul său din Paris, Lagerfeld a creat „Mythology”, un calendar care reflecta pasiunea sa pentru cultura clasică greacă și romană. Distribuția sa impresionantă de personalități masculine și feminine a inclus modelele Baptiste Giabiconi și Brad Kroenig și actrița Julianne Moore. Ediția din 2012 a fost realizată de Mario Sorrenti, primul fotograf italian, care a ales Corsica ca decor pentru „Swoon”, avându-le în rolurile principale pe Milla Jovovich, Kate Moss și Isabeli Fontana.

În 2013, „The Cal”™ a fost încredințat lui Steve McCurry, unul dintre cei mai faimoși fotoreporteri din lume, ale cărui fotografii pentru Pirelli au dezvăluit schimbările sociale și economice în Brazilia. Distribuția sa, care includea actrița braziliană Sonia Braga, cântăreața Marisa Monte și modelele Adriana Lima, Petra Nemcova și Summer Rayne Oakes, a avut un angajament comun față de lucrările de caritate, sprijinind ONG-uri, fundații și proiecte umanitare.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a Calendarului Pirelli în 2014, s-a decis editarea fotografiilor realizate de Helmut Newton în 1985, dar care din diferite motive nu fuseseră publicate.

Anul următor, în 2015, Calendarul a abordat o nouă direcție, iar multe dintre temele care au fost doar atinse în edițiile anterioare au ocupat acum un loc central în viziunile fotografilor.

Primul dintre aceștia a fost Steven Meisel, care a decis să adopte un format clasic – 12 modele în 12 fotografii – cu eroine de film și iconuri ale publicității și lumi transgresive a modei. El a introdus și un subiect extrem de actual – acela al modelelor „curvy” (Candice Huffine) -, deschizând astfel un nou sezon în estetica și viața Calendarului. Următorul pas a venit cu Calendarul din 2016, pentru care Annie Leibovitz a decis să portretizeze 13 femei de succes din toate domeniile de viață. Campioana de tenis Serena Williams a pozat în fața aparatului ei foto, la fel ca și cântăreața Patti Smith, interpretă și muzician Yoko Ono și criticul și scriitorul Fran Lebowitz. Printre altele, au mai fost și Agnes Gund, președinta emerită a MoMA, bloggerul Tavi Gevinson și Mellody Hobson, președinta fondului mutual Ariel Investments.

În anul următor, ștafeta a fost preluată de Peter Lindbergh. Într-o perioadă în care cele mai importante canale media prezentau femeile ca ambasadoare ale perfecțiunii și tinereții, Lindbergh a oferit și susținut un alt fel de frumusețe, nu perfectă, ci mai reală și capabilă să stârnească emoții. De aici și titlul „Emotional” al Calendarului din 2017, cu 14 actrițe internaționale, printre care Nicole Kidman, Penelope Cruz și Uma Thurman. În ediția din 2017, maestrul german a devenit singurul fotograf căruia i s-a cerut să realizeze Calendarul Pirelli pentru a treia oară, după cel pe care l-a creat în deșertul El Mirage din California în 1996 și cel din 2002 pe care l-a fotografiat la studiourile Paramount Pictures din Los Angeles.

În 2018 a venit rândul lui Tim Walker, care a ales să înfățișeze „Alice în Țara Minunilor” cu o distribuție de 18 nume emergente și consacrate, inclusiv Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Sean „Diddy” Combs și Ru Paul. Alice a fost interpretată de modelul Duckie Thot, al cărei parcurs personal – ca fiica unor refugiați sudanezi care s-au mutat în Australia – a făcut-o reîncarnarea perfectă a Alicei în zilele noastre, o eroină fără rădăcini și simbol al neliniștii.

Aspirațiile și visele femeilor au revenit în prim-plan în Calendarul din 2019. Albert Watson și-a intitulat Calendarul „Dreaming” (Visând) deoarece, în patru scurtmetraje, a ilustrat povestea a patru femei hotărâte să-și atingă obiectivele. Imaginile nu sunt doar portrete, ci cadre înghețate care investighează femeile și viziunile lor: Gigi Hadid, Misty Copeland, Julia Gardner și Laetitia Casta alături de Sergei Pollunin, Alexander Wang și Calvin Royal.

Tema Calendarului din 2020 a devenit versatilitatea femeilor. Fotograful a fost Paolo Roversi, al cărui „Looking for Juliet” (Căutând-o pe Julieta) a fost o reinterpretare fotografică a tragediei lui Shakespeare. Julieta este jucată de nouă femei, care creează o personalitate simplă și totuși complicată, ingenioasă și totuși pasională până în punctul în care este condusă de dragoste să-și ia propria viață. Roversi explorează complexitățile universului feminin căutând „Julieta” în fiecare femeie. Frumusețea, puterea, tandrețea și curajul coexistă într-o singură figură, așa cum vedem în gesturile, cuvintele, zâmbetele, lacrimile și ochii protagoniștilor, printre care se numără Emma Watson, Claire Foy, Rosalia, Indya Moore și Christen Stewart.

Pirelli nu a publicat Calendarul în 2021 din cauza răspândirii virusului Coronavirus. Se va întoarce în 2022 cu ediția realizată de Bryan Adams și cea din 2023 fotografiată de Emma Summerton.

Biografia Prințului Gyasi

Prințul Gyasi (n. 1995; Accra, Ghana) este un artist vizual autodidact care și-a făcut primele fotografii la vârsta de doar 16 ani, folosind un iPhone vechi.

Lucrările lui Gyasi sunt în același timp profund personale și concentrate pe comunitate, oferind privitorilor o contranarativă față de notiunile vestice dominante despre „Africa”. Ignorând regulile fotografiei de artă clasică, Gyasi își invită publicul într-un univers extrem de colorat, influențat de propriile sale experiențe ale fenomenului neurologic sinestezie, care îl determină să asocieze culorile cu cuvintele – pentru Gyasi, miercurile sunt de culoare aquamarină. De la distanță, lucrările sale fotografice impresionante pot părea inițial picturi, o respingere ironică a ideii de statut secundar al fotografiei în cadrul artei frumoase.

Folosind adesea copiii străzii din cartierul său natal, Jamestown, ca subiecte, Gyasi surprinde detaliile vii ale experienței negre, punând la îndoială standardele tradiționale de frumusețe și evidențiind eleganța și energia unei noi generații.

Gyasi este fondatorul organizației non-profit Boxed Kids, care oferă copiilor săraci din Jamestown o platformă de educație și activități creative. Lucrările sale sunt incluse în unele dintre cele mai importante colecții de artă contemporană din lume, printre care se numără colecțiile lui Jean Pigozzi și Fundația Pinault. Expozițiile recente includ o expoziție personală la ediția din 2022 a festivalului de fotografie Kyotographie din Kyoto, Japonia, expoziții de grup la Museo de Arte do Rio de Janeiro (2022), Brazilia și Pole of Contemporary Art of Cannes (2022).

Artistul a fost speaker la Universitatea Oxford și la Forumul Mondial Skoll din 2019 și a colaborat în mod remarcabil cu Apple, Converse, Balmain, Off-White, Vanity Fair și GQ US.

Prințul locuiește și lucrează în prezent în Accra, Ghana.

Calendarul Pirelli: Fotografi, locații, modele

 1. Robert Freeman în Majorca, Spania; modele: Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth
 2. Brian Duffy în Monaco și pe Riviera Franceză; modele: Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding
 3. Peter Knapp în Al Hoceima, Maroc; modele: Shirley Ann, Sue
 4. Nu s-a publicat

1966 Harri Peccinotti în Djerba, Tunisia; modele: Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour

 1. Harri Peccinotti în Big Sur, California
 2. Francis Giacobetti în Paradise Island, Bahamas; modele: Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine
 3.  Francis Giacobetti în Jamaica, Antilele Mari; modele: Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen
 4. Sarah Moon la Villa Les Tilleuls, Paris; modele: Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn,, Barbara Trenthan
 5. Brian Duffy în Londra, Marea Britanie; modele: Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate, Howard, Vida, Penny Steel,, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks
 6. Hans Feurer în Seychelles, Africa; modele: Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux

1975-83 Nu s-a publicat

 1. Uwe Ommer în Bahamas, America Centrală: modele: Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin
 2. Norman Parkinson la Edinburgh, Scoția; modele: Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry
 3. Bert Stern în Cotswolds, Anglia; modele: Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth, Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara
 4. Terence Donovan în Bath, Regatul Unit; modele: Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie
 5. 1Barry Lategan în Londra, Regatul Unit; modele: Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker
 6. Joyce Tennyson la Polaroid Studios, New York; modele Lisa Whiting, Nicky Nagel, Danielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof,, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen
 7. Arthur Elgort în  Sevilia, Spania; modele: Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron
 8. Clive Arrowsmith în Franța; modele: Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick
 1. Clive Arrowsmith în Almeria, Spania
 2. Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor
 3. John Claridge în Seychelles, Africa; modele: Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie
 4. Herb Ritts în Paradise Island, Bahamas; modele: Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss
 5. Richard Avedon în New York, United States cu Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington
 6. Peter Lindberg la El Mirage, California, Statele Unite cu Eva Herzigova, Nastassja Kinski, Kristen Mc Menamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz
 7. Richard Avedon în New York, Statele Unite cu Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy, Julia Ortiz, Nikki Uberti
 8.  Bruce Weber în Miami, Statele Unite cu Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Carolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.
 9. Herb Ritts în Los Angeles, Statele Unite cu Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek
 10. Annie Leibovitz in Rhinebeck, New York, StateleUnite cu Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman
 11. Mario Testino în Napoli, Italia cu Gisele Bündchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass
 12. Peter Lindbergh în Los Angeles, Statele Unite cu Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles
 13. Bruce Weber în Cilento and Paestum, Italia cu Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas
 14. Nick Knight în Londra, Anglia cu Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek
 1. Patrick Demarchelier în Rio de Janeiro, Brazilia cu  Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell
 2. MertȘi Marcus în  Cap d’Antibes, Franța cu Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova
 3. Inez și  Vinoodh în California cu Sophia Loren, Penélope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank
 4. Patrick Demarchelier în Shanghai, China cu Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline, Trentini, Gemma Ward
 5. Peter Beard at Abu Camp/Jack’s Camp, Botswana, Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne, Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono
 6. Terry Richardson în Bahia, Brazil, Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho
 7.  Karl Lagerfeld în Paris, Franța cu Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis
 8.  Mario Sorrenti în Murtoli, Corsica cu Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi
 9.  Steve McCurry în Rio de Janeiro, Brazilia cu Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sedanoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes
 10.  Aniversarea a 50 de ani a Calendarului la Milano 1986 Calendar by Helmut Newton, in Monte Carlo și în Chianti, Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado
 11. Steven Meisel în New York, Statele Unite cu Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman
 12. Annie Leibovitz in New York, StateleUnite cu Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund e Sadie Rain, Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer

2017 Peter Lindbergh în Berlin, Los Angeles, New York, Londra și Le Touquet cu Jessica Chastain, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova

 1. Tim Walker în Londra, United Kingdom cu Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha, Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux
 2. Albert Watson in Miami și New York cu Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika
 3. Paolo Roversi în Paris și Verona cu Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalìa, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart, and Emma Watson
 4. 2021  Nu s-a publicat
 5. 2022  Bryan Adams în Los Angeles și Capri cu Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent, Kali Uchis și Bryan Adams
 6. 2023  Emma Summerton în New York și Londra cu Lila Moss, Guinevere van Seenus, Adwoa Aboah, Karlie Kloss, Sasha Pivovarova, Lauren Wasser, Emily Ratajkowski, Cara Delevingne, Bella Hadid, Kaya Wilkins, Precious Lee, He Cong, Adut Akech and Ashley Graham

On the Road – Calendarul Pirelli 2022 realizat de Bryan Adams

Calendarul Pirelli 2020 intitulat „în căutarea Julietei”

CALENDARUL PIRELLI 2019