On the Road – Calendarul Pirelli 2022 realizat de Bryan Adams

O cutie pentru viniluri LP care nu conține un disc, ci Calendarul Pirelli 2022. Titlul acestuia este On the Road, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams și reprezintă o celebrare a starurilor muzicii internaționale din anii 1960 până în prezent, precum și revenirea Calendarului după suspendarea provocată de criza Covid-19. Aceasta este o reîntoarcere specială, deoarece coincide cu aniversarea a 150 de ani de la înființarea companiei Pirelli, logo-ul căreia a fost prezentat în același timp cu Calendarul. Și prezentarea în sine este una inedită – un eveniment digital care poate fi urmărit, astăzi, 29 noiembrie, de la ora 22.00 pe www.pirelli.com.

On the Road – Calendarul Pirelli 2022

De mai bine de douăzeci de ani, timp în care a devenit un cântăreț de succes, Bryan Adams și-a consolidat și reputația de fotograf, iar prin fotografiile din On The Road a surprins viața artiștilor în turneu. Aceasta este și tema piesei cu același nume – „On The Road” – pe care muzicianul canadian a compus-o pentru Calendar și va fi inclusă pe următorul său album.

Calendarul Pirelli 2022 - fotograf Bryan Adams
Calendarul Pirelli 2022 – fotograf Bryan Adams

Pe platoul de filmare al Calendarului, muzicienii retrăiesc momente de viață în turneu, din tensiunea dinaintea concertului, până la pauzele dintre repetiții și concerte, până la călătoriile lungi de la de la un oraş la altul şi singurătatea camerelor de hotel.

Calendarul Pirelli prin ochii lui Bryan Adams

Acestea sunt experiențe pe care Bryan Adams le cunoaște bine și, pentru prima dată în istoria Calendarului, fotograful face parte din distribuție. Lui i se alătură în cea de-a 48-a ediție a The Cal™ zece artiști de renume mondial din diferiți vârste, genuri muzicale și medii: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent și Kali Uchis.

Cher - Calendarul Pirelli 2022 - fotograf Bryan Adams
Cher – Calendarul Pirelli 2022 – fotograf Bryan Adams

Fotografiile au fost făcute în această vară, în doar trei zile, în două locații din Los Angeles – Palace Theatre și Hollywood’s Hotel Chateau Marmont – și la hotelul Scalinatella din Capri.

Zece artiști – două locații diferite

Bryan Adams a căutat să surprindă trăsăturile distinctive ale diverșilor artiști și lunile din Calendarul se desfășoară pe 160 de pagini și include peste 70 de portrete și scene: de la St. Vincent (care apare și pe coperta volumului) trezindu-se la hotel, la ziua liberă a lui Kali Uchis lângă piscină, la Saweetie la check-out înainte de o altă călătorie și la Cher în culise. Îl vedem pe Normani cum se odihnește înainte de verificarile de sunet, pe Jennifer Hudson sosind la teatru, pe Iggy Pop (care este tot pe coperta din spate) înainte de spectacol, pe Grimes în studioul de înregistrare, pe Bohan Phoenix revenind la hotel după concert și pe Rita Ora după spectacol.

„Ar fi foarte, foarte greu să încapsulăm tot ce se întâmplă pe drumul unui artist în câteva minute zile. Deci, ceea ce am încercat să fac a fost să reprezint unele dintre aspectele acestuia.. de exemplu, muzicieni nu văd niciodată partea din față a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii. Noi vedem ușa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… mergi de la ușa scenei la ușa mașinii apoi la ușa hotelului, la ușa trenului, la ușa autocarului, deci sunt o grămadă de uși, dar este întotdeauna despre călătorii…”, explică Bryan Adams.

Grimes - Cher - Calendarul Pirelli 2022 - fotograf Bryan Adams
Grimes – Cher – Calendarul Pirelli 2022 – fotograf Bryan Adams

„Îl cunosc și l-am apreciat pe Bryan de ani de zile. Ne-am gândit la ideea lui de a cupla lumea muzicii cu aceea a calatoriei și ar fi fost perfect pentru un Calendar care iși revine să căutăm o întoarcere treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, care este deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim cea de-a 150-a aniversare Pirelli.”, spune Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

48 de ediții ale Calendarului Pirelii

Pirelli a fost fondată în 1872 și a publicat 48 de ediții ale Calendarului Pirelli de la data sa. lansare în 1964 – inclusiv On the Road – creat de 38 de fotografi. În spatele scenelor evenimente, imagini ale filmărilor, o înregistrare a prezentării și poveștile și personalitățile lui Calendarul Pirelli 2022 poate fi găsit pe www.pirellicalendar.com, unde puteți explora istoria The Cal™ cu videoclipuri, interviuri, fotografii și texte originale.

Calendarul Pirelli planificat pentru anul 2021 a fost anulat

Calendarul Pirelli 2020 intitulat „în căutarea Julietei”

CALENDARUL PIRELLI 2019

Calendarul Pirelli 2018