DeLorean DMC-12 revine în cinematografie

Modelul sport spectaculos DeLorean DMC-12 este recunoscut aproape în întreaga lume dar destul de puțin știu câte ceva despre creatorul acestuia cu origini din România.

Noul film despre creatorul modelului sport, John DeLorean, își propune readucerea la lumină asupra acestui subiect mai puțin cunoscut respectiv povestea completă despre personajul care a stat în spatele dezvoltării acestui model sport iconic de la începutul anilor ’80.

În acest film, John DeLorean este interpretat în rolul principal de actorul american Alec Bladwin care dispune de un fizic asemănător cu cel al inginerului american DeLorean.

Acest film documentar oferă într-o combinație reușită și fascinantă, imagini de arhivă cu scene noi realizate pentru a readuce în memorie istoria modelului sport dar și viața tumultoasă a creatorului său.

Bineînțeles, numele DeLorean nu este unul nou în cinematografie, DMC-12 fiind protagonist în anii 1985, 1989 și 1990 în filmul Back to the Future(Înapoi în Viitor). Dacă în aceste două filme, DMC-12 era protagonistul unor zboruri ale fanteziei science-fiction, acest nou film prezintă de fapt modul și etapele dezvoltării acestui spectaculos model sport.

Viața lui John DeLorean aduce mai degrabă cu cea a unui blockbuster în care sunt prezente modelele auto de tip supercar, traficul de droguri și politicieni de rang înalt, care, fără îndoială ajută și promit să facă din John DeLorean un personaj convingător în idealurile sale.

Cu toate acestea, echipa care a realizat acest film, spune că este mai mult un documentar decât un film de lung metraj și în care sunt incluse chiar și interviuri cu copiii lui DeLorean.

Filmul despre John DeLorean și modelul său celebru va avea premiera la Festivalul de Film Tribeca din New York(SUA) pe data de 30 aprilie și va debuta în cinematografele americane începând din data de 7 iunie. Momentan nu există date certe cu privire la difuzarea sa și în cinematografele din Europa.

Foto: Arhivă