MINI: ATUNCI ȘI ACUM!

MINI

Un original care se reinventează în mod constant – puternic înrădăcinat în tradiție și totuși mereu deschis spre schimbare: acesta este MINI, la 60 de ani de la lansarea automobilului mic britanic care a adus popularitate la nivel mondial unor proprietăți unice, cum ar fi sentimentul go-kart și folosirea creativă a spațiului.

Chiar înainte de lansarea modelului MINI clasic în vara anului 1959, era clar că designul noului automobil mic ar aduce beneficii nu doar spațiului interior, ci și proprietăților agile de condus. Designerul de automobile sportive, John Cooper, a fost credincios în potențialul automobilului compact cu patru locuri. În colaborare cu Alec Issigonis, creatorul MINI-ului clasic, a dezvoltat idei pentru variante ale automobilului mic cu un motor mai puternic, punând astfel bazele unei cariere excepționale pe circuitele de curse și pe pista de raliuri, culminând cu trei victorii Rally Monte Carlo în anii 1960.

Pentru a marca această aniversare specială, producătorul premium de automobile prezintă un model de design care evidențiază atât originile sale britanice, cât și caracterul agil MINI. Cu designul și caracteristicile echipamentelor, atât de înaltă calitate, cât și de exclusivitate, MINI 60 Years Edition exprimă spiritul sportiv al mărcii – ceea ce reprezintă o prezență constantă chiar și în traficul urban zilnic. Ediția specială va fi disponibilă începând cu martie 2019 ca MINI cu 3 uși și MINI cu 5 uși, fiecare cu patru variante de motor.