Jaguar Classic a restaurat un XK120 pentru modelul David Gandy

  • Experţii Jaguar Classic au restaurat un XK120 din 1954 după cerinţele modelului David Gandy
  • Restaurarea a însumat 2,700 de ore incluzând şi transformarea din maşină de serie în una de curse, ispirată după XK120 Lightweight
  • Propulsorul original de 3.4-l furnizează 45CP în plus şi are o cutie de viteze îmbunătăţită
  • Caroseria de culoare neagră este complementată de tapiţeria din piele Aged Saddle (şa învechită)
  • Volanul cu diametrul de 15 inci a fost construit special pentru această maşină

Restaurare de la zero

Jaguar Classic primit comanda de a restaura acest automobil XK120 din partea modelului David Gandy care este un pasionat de maşini clasice, în special de Jaguar. Proiectul s-a întins pe parcusul a 11 luni, fiind dus la capăt în atelierele Classic Works din Warwickshire. In total, au fost necesare 2700 de ore de muncă pentru a aduce acest Jaguar în lumina reflectoarelor.

Procesul de restaurare a inclus şi transformarea acestui bolid într-unul de curse, după specificaţiile modelului original XK120 Lightweight.

“Am pilotat un XK120 la Mille Miglia în 2013 şi 2014 şi încă de atunci am ştiut că vreau o astfel de  maşină specială. Echipa Jaguar Classic a depus o muncă remarcabilă şi a răspuns tuturor cerinţelor mele”, mărturisea David Gandy.

Cei de la Jaguar Classic s-au oprit asupra unei maşini din 1954 pe care au reperat-o în California şi au utilizat cât mai multe componente originale. Motorul cu şase cilindri în linie a fost reconstruit cu meticulozitate pe durata a cinci luni şi jumătate, fiind preparat pentru curse. Rezultatul a fost un upgrade al performanţei, de la 180CP la 225CP, fiind conceput să reziste la turaţii mari.  De asemenea, a fost montat un eşapament cu două ţevi, sunetul fiind pe măsură.

 Alte modificări au vizat cutia de viteze, ale cărei trepte se schimbă acum mai rapid. De asemenea, frânele sunt mai eficiente, cele din faţă având etriere cu patru pistoane. Suspensia este dotată cu amortizoare reglabile în funcţie de cursa la care se participă.

Un Jaguar Unic

 “Acest XK120 este unic. La Jaguar Classic acordăm atenţie fiecărui detaliu. Nu doar am restaurat această frumoasă bijuterie, ci am personalizat-o după preferinţele clientului nostru”, spunea Calum McKechnie, directorul lui Jaguar Classic.

Pe durata procesului de restaurare, cei de la Jaguar Classic au colaborat cu David Gandy. Acesta a ales culorile diferitelor componente, tapiţeria, etc. Caroseria este vopsită negru, pentru cele patru straturi aplicate utilizându-se 13 litri de vopsea. Parbrizul original dintr-o bucată a fost înlocuit cu două vizoare, ca la modelul de curse XK120 Lightweight.

La rândul său, interiorul este unic. Scaunele sunt tapiţate cu piele Aged Saddle (şa învechită) iar spatele lor este capitonat cu foaie din aluminiu. In spatele pasagerului a fost montat acumulatorul iar volanul este mai mic, ca să nu incomodeze pilotul.

Bolidul negru va fi utlizat atât pentru plimbări lungi cât şi în diverse curse dedicate automobilelor clasice, fie de regularitate sau de viteză.

Citeste si: Aston Martin: de 50 de ani în slujba Majestăţii Sale