Aston Martin: de 50 de ani în slujba Majestăţii Sale

Aston Martin DBS Superleggera va fi maşina pe care celebrul agent James Bond o va conduce în cel mai recent episod al seriei 007.

715 CP sub acoperire

Pentru a aniversa 50 de ani de filme cu James Bond, Aston Martin va construi o serie specială a modelului DBS Superleggera al cărei design a fost inspirat după cel al modelului Aston Martin DBS pe care James Bond l-a condus în 1969.

In acel an, Aston Martin DBS s-a dovedit a fi maşina perfectă care l-a ajutat pe agentul 007 să salveze lumea. Episodul de atunci, On Her Majesty’s Secret Service, i-a inspirat astăzi pe cei de la Aston Martin în crearea acestei ediţii aniversare. „Noul DBS Superleggera va fi o maşină foarte bine deghizată, o brută în costum. Va încerca să fie la fel de elegant ca DBS-ul din 1969, însă acum sub capotă se află un propulsor V12 twin-turbo de 715 CP!”, mărturisea Andy Palmer, preşedintele Aston Martin.

 Motorul de 5.2 l este montat cât mai central posibil, în spatele punţii anterioare pentru a optimiza centrul de gravitate şi distribuţia maselor. Această „uzină” furnizează 715 CP şi un cuplu de 900 Nm începând cu 1800 rpm!

50 de bucăţi pentru fiecare an

Ediţia specială DBS Superleggera va fi construită într-un număr de 50 de unităţi, simbolizând cei 50 de ani de filme cu James Bond. Modelul se deosebeşte prin elemente aerodinamice din carbon, iar grila radiatorului este ornată cu şase baghete orizontale cromate, asemănătoare cu cele ale modelului din 1969. Jantele forjate sunt unice pentru acest model, la fel ca nuanţa în care maşina este vopsită, exact ca cea a modelului original din „On Her Majesty’s Secret Service”, în Olive Green.

La interior, DBS Superleggera este echipat cu piele neagră, în contrast cu Alcantara gri, exact ca în 1969. Cockpit-ul este accentuat cu nuanţe roşii, inspirate de torpedo-ul roşu al maşinii originale care, în 1969, ascundea o puşcă telescopică.

Cei 50 de fericiţi posesori vor descoperi în portbagaj o misterioasă servietă neagră. Aceasta nu conţine vreo armă secretă, ci o sticlă de şampanie şi două pahare de cristal. Pentru sărbătorirea celor 50 de ani de James Bond, desigur!

Primele exemplare Aston Martin DBS Superleggera vor fi livrate clienţilor în ultima parte a anului, preţul de achiziţionare fiind (cifrat)  de 300,007.00 lire sterline.

Citeste si: O relație iconică – James Bond & Aston Martin