Toyota va furniza piese originale pentru generaţiile 3 şi 4 de Supra

In procesul de restaurare a unei Toyota Supra importanţa pieselor noi şi originale este crucială.

Săptămâna trecută, la lansarea japoneză a modelului Supra pentru 2020, Shigeki Tomoyama, directorul Gazoo Racing group, a anunţat că Toyota va demara foarte curând producţia de piese de schimb originale pentru generaţiile 3 (A70) şi 4 (A80) ale modelului Supra.

Această ştire vine în completarea intenţiilor altor constructori precum Nissan, Mazda, Honda, Porsche, de a furniza piese noi şi originale pentru cele mai importante modele de colecţie.

 

Piese originale pentru generaţiile 3 şi 4 de Supra

Momentan, Toyota nu poate spune exact ce componente va produce pentru cele două generaţii de Supra. „In acest moment nu vă putem răspunde la întrebări despre componente specifice dar vom depune eforturi pentru a furniza cele mai căutate piese”, a declarat Tomoyama care a fost prezent la lansarea lui Supra modelul anului 2020 alături de maşina personală, o Supra A80 din 1997.

Important este faptul că cei de la Toyota au înţeles pasiunea colecţionarilor de Supra, venind în întâmpinarea lor. „Noua Supra este o maşină extraordinară,” spunea Tomoyama, „dar nu voi renunţa în această viaţă la modelul A80 Supra pe care îl îndrăgesc foarte mult.”

Făcând o revistă între vechile şi noile Supra, Tomoyama a subliniat evoluţia către tehnologia hibridă şi către sistemele autonome de condus. El a spus că, astăzi, obiectele analogice, mecanice, precum ceasul de mână sau cutia de viteze manuală au devenit simboluri ale entuziaştilor, ale colecţionarilor, într-o lume din ce în ce mai digitalizată.

„Caii de odinioară au fost înlocuiţi de maşini, dar caii de curse au rămas şi astăzi un obiect de cult. In lume, sunt foarte mulţi oameni care iubesc aceste elegante animale.”, a remarcat Tomoyama. „Dorinţa umană de a se mişca mai rapid, mai liber este universală. Vom transmite acest ADN şi viitoarelor generaţii. Sperăm ca şi peste 100 de ani, Toyota Gazoo Racing să furnizeze automobile interesante”.