Un model aparținând Țiriac Collection câștigă „Best of Show” la Concursul de Eleganță “Alla Corte dei Medici”, Italia

Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934
Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934

Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers aparținând Țiriac Collection și-a adjudecat premiul cel mare la Concursul de Eleganță “Alla Corte dei Medici”, Italia.

Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934
Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934

Exponatele Țiriac Collection au beneficiat din nou de aprecierea juriului și a publicului în cadrul unui concurs de eleganță de peste granițe, dedicat automobilelor clasice. Astfel, un Rolls-Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din anul 1934 și un Messerschmitt KR 200 din 1962 au participat în perioada 30 iunie-2 iulie 2017 la Florența, în Italia, la Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici”, câștigând două premii importante.   Juriul competiției, format din personalități de renume în domeniul auto și al concursurilor de eleganță pentru automobile, a declarat modelul Rolls-Royce Phantom II marele câștigător al competiției, acordându-i titlul „Best of Show 2017”. Modelul Messerschmitt KR 200 a fost exponatul cel mai apreciat de publicul vizitator, obținând premiul de popularitate – „Best of Show Referendum del Pubblico”.

Messerschmitt KR 200
Messerschmitt KR 200

Rolls-Royce Phantom II Sedanca de Ville a câștigat de asemenea un premiu dedicat vehiculelor clasice și în România, la ediția din 2013 a Concursului de Eleganță de la Sinaia, la categoria „Antebelic Sedan”.

Messerschmitt KR 200, cunoscut și sub numele Kabinenroller (scuter cu cabină), a fost proiectat de inginerul aeronautic Fritz Fend și produs în fabrica germană de avioane Messerschmitt din 1955 până în 1964. Cea mai interesantă dotare a mașinii este reprezentată de motor și de transmisie, care oferă posibilitatea de a folosi toate cele 4 trepte de viteză, atât în mersul cu fața, cât și în deplasarea cu spatele.

Deși reluat de doar doi ani, Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici” are o istorie îndelungată. Acesta a debutat în anul 1903, în timpul vizitei la Florența a regelui Vittorio Emanuele al III-lea și a Reginei Margherita, când s-a organizat în premieră un concurs de eleganță pentru automobile. Pentru prima ediție concurenții și-au decorau automobilele cu flori culese din grădinile proprii și au defilat cu mândrie în fața capetelor încoronate. Ediția din 2017 a concursului a reunit în Piața Pitti, într-o expoziție spectaculoasă, peste 30 de mașini fascinante din toată lumea.

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

tiriac-collection_concursul-de-eleganta-alla-corte-dei-medici-7 tiriac-collection_concursul-de-eleganta-alla-corte-dei-medici-10