Top 10 Licitații Retromobile Paris 2019

Ediția cu numărul 44 a Salonului Retromobile Paris s-a încheiat cu entuziasmul casei de licitații Artcurial care l-a rândul ei a încheiat săptămâna licitațiilor auto de la Paris, prima de pe continentul European din acest an. Iată cum au mers și au apărut primele indicii.

În general, semnalele care pot fi trase din acest prim test european al pieței auto retro de colecție poate fi caracterizat printr-un optimism prudent, chiar dacă indicatorii se află sub semnul minus. Având în vedere rezultatele licitațiilor din 2018, realizarea vânzărilor în Europa în procentaj de peste 65% din oferta totală este totuși un rezultat încurajator. Dacă aceste procente sunt însoțite și de creșterea cifrei de afaceri, putem spune că anul curent a început în numele optimismului.

Printre cei mai mulțumiți la această sesiune de licitații par a fi cu siguranță responsabilii casei de licitații franceze Artcurial, care au plasat încă un ″master stroke″ prin vânzarea record înregistrată cu un Alfa Romeo 8C 2900 B Touring din 1938, vândut cu 16.7 milioane de euro (inclusiv premiul de licitație) , cel de-al treilea cel mai mare preț realizat vreodată de un automobil din perioada interbelică, precum și cea mai mare valoare înregistrată la ediția din 2019 de la Retromobile. Citiți articol complet aicihttps://auto-retro-passion.ro/top-10-licitatii-retromobile-paris-2019/

Foto: Case de licitații