Scarabeul auriu este gata pentru centenarul Citroen

Primul vehicul din istorie care a traversat Sahara în 1922, camionul Citroen 10 HP poreclit „Scarabeul auriu” a fost subiectul unui proiect de reconstrucţie care a demarat în 2016.

Replica identică acestui vehicul a fost dezvăluită pe 13 mai la Muzeul de Artă din Paris, fiind construită cu ajutorul studenţilor şi elevilor din unităţile de învăţământ ce pregătesc viitorii ingineri francezi.

La proiect au participat 160 de elevi şi studenţi plus 40 de profesori care, pe lângă abilităţile tehnice, au descoperit şi peripeţiile echipei de zece exploratori condusă de Andre Citroen. In fantastica aventură, aceştia au fost însoţiţi de un căţel pe nume Flossie, care mai târziu l-a inspirat pe celebrul desenator Herge în crearea personajului canin Milou din benzile desenate cu aventurile lui Tintin.

 „In anul centenar, construirea acestei replici fidele a fost unul dintre principalele noastre proiecte. Este o idee pe care Andre Citroen ar fi apreciat-o. Suntem mândri că am transformat această idee într-un proiect educaţional. O sută de ani îi despart pe arhitecţii acestor vehicule dar îi uneşte aceeaşi pasiune”, mărturisea Linda Jackson, preşedintele Citroen.

Safari senilat

In octombrie 1920, i-au fost prezentate lui Andre Citroen trei exemplare ale modelului Citroen 10HP type A echipat cu sistem şenilat Kégresse, care putea parcurge orice drum accidentat.  Citroen a fost impresionat de capacitatea acestor vehicule şi a decis să le pună la încercare. In februarie 1921, au urcat pe muntele Revard en Savoie iar în luna septembrie autoşenilatele Citroen au „cucerit” dunele din Pyla en Gironde.  Un an mai târziu, Citroen 10 HP cu şenile participă la diverse concursuri pe zăpadă în Alpi şi Pirinei.

Prin urmare, Andre Citroen avea vehicului ideal cu care să înceapă o aventură africană, într-o perioadă a marilor safari-uri. Toţi se visau exploratori, descoperind comori ascunse în junglă şi vânând tigri şi elefanţi. Pe 17 decembrie 1922 începe expediţia trans-sahariană pe traseului Touggourt-Timbuctoo-Touggourt, care s-a încheiat pe 7 martie 1923. Senilatele Citroen s-au descurcat excelent, căpătând denumirea de „Scarabeul auriu” datorită agilităţii cu care se căţărau pe dunele de nisip.

După succesul trans-saharian a început expediţia „Croisière Noire”, care a traversat continentul african de la nord la sud, pornind de la Colomb-Béchar până în Cape Town.

A urmat „Croisière Jaune”, expediţia ce a traversat Asia, de la Beirut la Beijing, aventură ce a durat din aprilie 1931 până în februarie 1932.

După aceste peripeţii, Citroen a furnizat trei şenilate 10 HP amiralului Byrd pentru expediţia sa din Antartica (25 septembrie 1933 – 2 februarie 1935) şi cinci vehicule pentru „Croisière Blanche”, desfăşurată în 1934, în Rocky Mountains din Canada.