Modele Audi istorice de competiție la Ziua Internațională a Muzeelor

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzeelor din data de 15 mai, ​​sub motto-ul „ Discover Museums with Joy” (Descoperiți muzeele cu bucurie), Audi Tradition a expus o selecție de modele de competiție din colecția proprie.

Selecția respectivă a inclus o serie de modele de competiție celebre: începând cu rusticul Audi Type C „Alpensieger” din 1919, legendarele Auto Union Silver Arrow din anii ’30, galonatuele Audi Sport Quattro S1 din epoca raliurilor din anii ’80 și până la recentele Dakar Rally din 2022 și Audi RS Q e-tron. Muzeul Audi mobil este deschis duminica de la 10:00 la 16:00 iar intrarea este gratuită. De asemenea, vizitatorii au beneficiat de un program divers de evenimente la Audi Piazza de la Audi Forum Ingolstadt.

Trezirea entuziasmului pentru muzee – acesta este scopul Zilei Internaționale a Muzeelor. Contribuția muzeului Audi mobil la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor, este în special îndreptată către fanii sporturilor cu motor. Cu această ocazie, Audi Tradition și personalul muzeului au conceput un program amplu: un miting al muzeului pentru copii, tururi speciale în muzeu și explicații detaliate despre caracteristicile tehnice ale celor douăsprezece modele care au fost preluate din cadrul muzeului pentru aceast eveniment special. Acest eveniment a avut loc între orele 10:30 și 2:30 la Audi Piazza unde au fost expuse următoarele modele: Audi 14/35 PS Tip C „Alpensieger” din 1919, NSU 501 T din 1928, DKW UL sidecar 700 din 1936, Auto Union Grand Prix Type C monopost de curse din 1937, Auto Union Grand Prix Type D monopost de curse din 1938, DKW Hartmann Formula Junior model de curse din 1961, NSU/Wankel Spider model de competiție din 1966, Audi 50 Rally din 1975, Audi Sport Quattro S1 E2 „Olympus” din 1985, Audi R18 e-tron Quattro din 2013, Audi e-tron FE07 din 2021 și Audi RS Q e-tron „Dakar” din 2022.

Audi museum mobile în aplicația Audi Tradition. Cine nu a putut experimenta momentele marcante ale sporturilor cu motor din istoria Audi în direct la Ingolstadt, pe 15 mai, s-a putut delectata cu multe dintre aceste simboluri auto prin noua aplicație Audi Tradition, oricând și de oriunde în lume. De exemplu, aceasta a oferit vizualizări panoramice la 360 de grade, fotografii și filmări istorice și, în unele cazuri, sunete ale motoarelor celor 12 modele expuse cu ocazia acestui eveniment. Pe lângă exponatele din colecția permanentă a muzeului Audi mobil, utilizatorii pot experimenta și expoziția specială actuală, care se concentrează pe marca tradițională NSU, „the fifth ring” (al cincilea inel). De asemenea, în aplicație este inclus un link către magazinul online și calendarul de evenimente Audi Tradition.

Foto: Audi