Comemorare „Ernest Urdăreanu- 90 de ani de la prima victorie în Rallye San Remo” – reacții în presa italiană

Foto: sanremonews.it
Foto: sanremonews.it

Presa italiană, nu neapărat cea dedicată vehiculelor de epocă a reacționat pozitiv la prezenta echipajelor românești pentru momentul comemorativ dedicat lui Ernest Urdăreanu – primul câștigător al Rallye San Remo, competiție care într-o formă diferită se mai desfășoară și azi!

g_0a02352ea8  g_e112a70763

gabriel-bala_sanremo-2018

Gabriel Bălan și al său FIAT 520 (1926) restaurat în regie proprie au atras toate privirile și admirația publicului și oficialităților din San Remo, dar de aprecieri s-au bucurat deopotrivă și celelalte echipaje românești care la bordul automobilelor antebelice au parcurs ăn 4 zile peste 2000 de kilometri pentru a fi prezenți și a onora acest eveniment. Alături de Gabriel Bălan a fost prezent la bordul Fiat 520 și dl. Costel Racu, principalul artizan al restaurării și omul de bază din punct de vedere tehnic al echipei, iar din partea clubului au mai fost prezente alte două mașini, un Mercedes 170 pilot Cristian Antoniewicz și copilot Toma Paul, iar de la București, echipajul Danciu – Răzvan Bădulescu cu un Dodge DG8 din 1931.

Cele trei echipaje au parcurs astfel, fără probleme sau incidente peste 2000 km pe traseul Constanța – București – Pitești – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta – Maribor – Ljubliana – Trieste – Venezia – Milano – Torino –SanRemo. Pe tot traseul, prin grija Registro Fiat Iatliano, Gabriel Bălan și echpajele însoțitoare au avut asigurată asistența tehnică în caz de nevoie de către reprezentanțele Fiat din țările tranzitate.

006 02888382eb3-3d23-49ac-8a09-27530005e680g_ab58e2f74d

Dincolo de evenimentul aniversar care s-a încheiat cu dezvelirea unei plăci comemorative, și care va rămâne pentru mulți ani de acum înainte un reper al istoriei noatre și al Retromobil Club România, Gabriel Bălan, Costel Racu, echipa care a ajutat la restaurarea mașinii FIAT 520,echipajele însoțitoare reprezintă mai mult decât orice adevărații ambasadori ai pasiunii românilor pentru propria istorie, pentru automobilele de epocă și pentru calitatea restaurărilor din România, lucruri care nu au trecut neobservate de către presa din Italia, foarte atentă la aceste detalii.

Ilnazionale.it titrează „Fiat 520 restaurată de proprietar păstrează culorile identice mașinii lui Ernest Urdăreanu din 1928”

riviera.it subliniază „Cu ocazia desfășurării raliului în acest an, Comune di Sanremo și organizatorii manifestării condusă de Dott Sergio Magia au dedic să dedice o placă comemorativă în memoria primei victorii în Rally di Sanremo, reușită de Ernest Urdăreanu.”

sanremonews.it arată că „După 90 de ani un alt Fiat 520 ajunge la San Remo pilotat de românii Gabriel Bălan și Costel Racu”

ernest-urdareanu_san-remo-1928mir_9159