Renault împlineşte 120 de ani

Acum 120 de ani, Louis Renault conducea primul vehicul de concepţie proprie pe rue Lepic din Paris.

 

Era momentul în care Renault revoluţiona transportul francez. Vreme de cinci generaţii şi 120 de ani, pasiunea circulaţiei libere a stat la baza filozofiei Renault. A construit vehicule pentru toată lumea, anticipând trendul şi evoluţia lumii automobilistice. Parcurgem rapid, ca la schi-slalom, câteva momente memorabile din istoria de 120 a lui Renault.

 

2018 – 120 de ani de mobilitate

 

Astăzi începe o nouă eră a transportului. Renault rămâne fidel conceptului de a oferi o maşină pentru oricine.

 

2012 electric este noul cool

2012, ne gândim la viitor. Vrem să mâncam mai bine, reciclăm. Incepem să ne gândim la energii alternative. Renault creează Zoe. O maşină electrică Agilă.

 

1992 – twingo, o maşină de oraş revoluţionară

Twingo a stârnit senzaţie încă de la prezentarea sa, la Paris Motor Show. Cu faţa sa de broscuţă, Twingo era rezultatul îndrăznelii de a combina un minivan cu un city car.  A surprins şi sedus. Twingo este o contradicţie între cuvintele Twist, Swing şi Tango. Alegeţi dvs. ritmul!

1986 Scoala de vânzări Renault

Cele 11 şcoli înfiinţate pregătesc între 300 şi 500 de agenţi de vânzări la „Scoala de vânzări Renault”. După un curs de patru luni în care învaţă inclusiv mecanică, absolvenţii pot aplica pentru reţeaua de vânzări Renault.

1984 Espace: primul minivan din istorie

Familiile cresc, este nevoie de mai mult spaţiu. Având cinci locuri flexibile, Espace surpinde şi seduce.

1977 un motor turbo în formula 1

Renault a revoluţionat Formula 1 în 1977 lansând modelul RS01, echipat cu un motor turbo. Astăzi, Formula 1 utilizează aceeaşi tehnologie turbo, adaptată vremurilor.

1973 nu este doar anul tapetului înflorat

Criza petrolieră. Oameni trebuie să strângă cureaua. Renault inventează o maşină revoluţionară pentru ca viaţă să fie din nou roz.  Renault 5 consumă doar 4,5L/100 KM

1966 fusta se micşorează, portbagajul se lărgeşte!

In plin baby boom, Renault ar fi vrut să creeze modelul Twizy, dar atunci, cel mai bun portbagaj îl avea Renault 16!

1961 un fenomen cultural

Renault 4L aducea un concept universal: un automobil versatil, care să fie practic în orice situaţie şi care să se dovedească folositor oricând. Hayonul, o premieră, dezvăluia un spaţiu interior modular, cu bancheta spate rabatabilă, transformând maşina într-un van. Briliant! Atât de briliant încât s-a fabricat până în 1994.

1959 marfă pentru toată lumea

Economia este în creştere. Renault îi ajută pe micii şi marii întreprinzători, oferindu-le un van economic şi agil: Renault Estafette!

1946 4 cai, 4 uşi,  gata să exploraţi ţara în cele 4 direcţii

Războiul s-a terminat. Renault lansează o maşină accesibilă tuturor: 4CV.  Benzină şi drum bun!

1924 apariţia rombului

Noul logo Renault apare pentru prima dată pe modelul de vârf 40 CV Type NM sedan. Va fi redesenat de-alungul anilor, însă rombul va fi întodeauna asociat cu Renault.

Taxi de la Marna

1914 totul pentru front

La declanşarea primului război mondial, Ministerul de război a cerut Renault să furnizeze maşini pentru front. Au fost semnate 31 de contracte (ambulanţe, motoare de avion).  Taxiurile Renault au fost utilizate pentru a duce pe front 4,000 de francezi. Au intrat în istorie sub denumirea de „Taxiurile de la Marna”.

1905 RENAULT TYPE AG 1, 8 cai putere dar fără cai.

A doua revoluţie industrială, caleaşca îi dezamăgeşte chiar şi pe romantici.  Renault inventează taxiul modern: Renault AG1.

1898 VOITURETTE este deja modern

Primul automobil Renault a apărut în 1898, la mai puţin de 8 ani de la inventarea automobilului. Louis Renault s-a remarcat rapid prin inovaţiile şi performanţele automobilelor sale.