Lancia Beta HPE primul shooting brake italian a serbat 45 de ani

HPE (High Performance Estate) reprezintă una dintre cele mai fascinante variante ale modelului din clasa medie Lancia Beta fiind o combinație reușită de stil și funcționalitate. Caroseria sa de tip shooting brake (o premieră pentru un automobil de producție italiană) oferea la interior numeroase posibilități de amenajare și beneficia de un hayon înclinat de dimensiuni generoase care asigura pe lângă un stil aparte și un acces deosebit de facil la portbagaj.

Prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 1975, Lancia Beta HPE se baza pe un proiect dezvoltat inițial de carosierul italian Pininfarina. Dacă partea din față cu farurile rotunde duble și grila cromată amintea de varianta sport Beta Coupe, partea din spate era complet reproiectată, designerii Lancia concentrându-se în special pe zona din jurul hayonului și a grupurilor optice. O caracteristică distinctivă a acestui model a fost parasolarul din plastic în stil venețian poziționat pe lunetă și care a dat o notă de dinamism primului shooting break italian.

Funcționalitate maximă și dotări de top

Încă de la debut, Lancia Beta HPE a fost apreciată pentru interiorul modulabil, dotările de top și instrumentarul de bord complet. Partea din spate a habitaclului era una inovatoare și funcțională cu spătarele și sezuturile scaunelor profilate care se extindeau până la marginea laterală plasată sub geamurile din spate iar tetierele erau retractabile în cazul în care nu erau utilizate, integrându-se perfect în spătarul scaunelor. O altă noutate absolută o constituia șezutul scaunelor din spate care au făcut posibilă obținerea unui fel de pat prin rabatarea spătarelor scaunelor din spate. Portbagajul avea o capacitate de 300 dmc care putea fi extinsă la 1.200 dmc prin rabatarea spătarelor celor două scaune din spate. Conform tradiției, nici varianta Beta HPE nu ducea lipsă de un echipament de dotări opționale de top în care erau incluse: instalația de aer condiționat, trapa cu acționare manuală, geamurile față acționate electric sau geamurile cu tentă fumurie. În ceea ce privește tabloul de bord, acesta dispunea numai puțin de opt instrumente, inclusiv termometrul de apă, ampermetrul, voltmetrul, nivelul și presiunea uleiului.

60 de ani de la primul automobil italian cu tracțiune față – Lancia Flavia

Patru serii succesive

În ceea ce privește partea mecanică, varianta Beta HPE a fost dezvoltată pe platforma variantei Beta Berlina (tracțiune față, motor frontal transversal, suspensie independentă McPherson pe ambele punți, sistem de frânare servoasistat și direcție cu cremalieră) și era propusă la alegere cu două propulsoare. La momentul lansării, erau disponibile un 1.6L de 109CP și un 1.8L de 118CP, ambele cu 4 cilindri în linie, distribuție cu două axe cu came în chiulasă, alimentate cu carburator dublu corp Weber și asociate cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Acestea au fost înlocuite odată cu lansarea celei de-a doua serie a modelului Lancia Beta în decembrie 1975 și care se deosebea în special prin grila frontală restilizată. În acest caz, propulsorul de 1.6L a fost înlocuit cu unul tot de aceeași capacitate dar care furniza 102CP iar cel de 1.8L a fost înlocuit cu unul de 2L care dezvolta 122CP. În același timp echipamentul de dotări a fost suplimentat cu opționale precum: direcția servoasistată sau jantele din aliaj ambele oferite pentru versiunea cu motor de 2L.

În iulie 1978 a fost introdusă a treia serie a modelului care beneficia de unele restilizări atât la exterior cât și la interior. La exterior grila frontală și capota motorului aveau un aspect similar cu cel al modelului Beta Coupe 2000 având cele patru faruri rotunde introduse în carcase negre iar retrovizoarele exterioare aveau acum protecție aerodinamică și se puteau regla din interior. În interior s-au evidențiat planșa de bord restilizată, volanul și scaunele de concepție nouă precum și noi materiale pentru finisări. Pe lista de opționale au fost introduse noi dotări precum: transmisia automată cu 3 trepte (motor 2L), geamurile atermice sau antena radio.

Modelul din clasa superioară Lancia Thema a aniversat 35 de ani

Versiunea de top cu motor supraalimentat

În vara anului 1981 își face debutul cea de-a patra serie a modelului și care se deosebea la exterior prin noua grilă frontală și barele de protecție de concepție nouă iar la interior prin unele îmbunătățiri la detalii. În același timp este introdusă o nouă motorizare de 2L alimentată cu injecție electronică Bosch L Jetronic și care dezvolta 122CP. Cu această ocazie, denumirea modelului a fost schimbat în H.P. Executive, fiind disponibil cu ambele motorizări. Printre dotările opționale propuse cu ocazia prezentării celei de-a patra serie merită menționate: închiderea centralizată a portierelor și radio casetofonul.

Un an mai târziu în luna decembrie, era lansată versiunea de top a modelului, denumită VX (Volumex) care avea în dotare un motor de 2L supraalimentat cu compresor volumetric Roots și care era în măsură să dezvolte 136CP. În acest caz, motorul asigura o viteză maximă de 195 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9.5 secunde. La exterior, această versiune se deosebea prin capota motorului ușor supraînălțată, spoilerul frontal integrat în bara de protecție și eleronul posterior.

Model considerat exotic

Lancia Beta HPE și-a câștigat o bună reputație în Franța și Marea Britanie, acolo unde combinația dintre practic și elegant a caroseriei a fost apreciată, mai ales că, în general modelele Lancia au fost percepute pe aceste două piețe ca produse exotice și cu soluții inovatoare. În schimb, în țara de origine Italia, gusturile clienților erau mai conservatoare și acest lucru a făcut din Beta HPE un model de nișă. Lancia Beta HPE a fost fabricată până în noiembrie 1984, producția totală fiind de aproximativ 70.000 de unități. În zilele noastre, Beta HPE este un model mult mai apreciat și căutat decât în ​​urmă cu 40 de ani fiind apreciat de către colecționari pentru designul personalizat, interiorul cu numeroase posibilități de amenajare, dotările de top și performanțele.

Foto: Lancia; Arhivă