Audi sărbătorește 70 de ani la Ingolstadt

Audi construiește automobile în fabrica de la Ingolstadt de 70 de ani, chiar dacă la început acestea nu au fost fabricate sub brand-ul Audi. Cu ocazia aniversării a 70 de ani la Ingolstadt, Audi oferă informații despre istoria brand-ului său în cadrul unei expoziții temporare prezentată în cadrul muzeului Audi. Aceasta a fost denumită simplu „W49” și va dura până la sfârșitul lunii februarie 2020.

W49 sau o relație foarte specială

3 septembrie 1949 reprezintă o dată importantă în istoria Audi. Înființarea Auto Union GmbH la Ingolstadt în această zi a marcat începutul unui nou capitol din istoria producătorului de automobile, cu sediul anterior în Saxonia. În clădirile vechi ale fostei fortărețe Ingolstadt, compania a reluat producția de automobile la patru ani după finalul celui de-al doilea război mondial. Cu expoziția „W49”, muzeul Audi poate privi înapoi legătura dintre companie și oraș. „49” înseamnă anul în care a început totul. „W” însemna inițial „Vest” și distingea prima motocicletă construită la Ingolstadt de cele din „Est”.

De la primele vehicule DKW până la modelele Audi moderne

Noua expoziție temporară scoate în evidență primii zece ani ai companiei din Ingolstadt din 1949 și până în 1959, destul de deliberat și într-un dublu sens. Astfel, fotografiile permit vizitatorului să schimbe perspectiva, prin vizualizarea atât prin „ochelarii Audi” cât și printr-o vedere panoramică asupra orașului. În cadrul expoziției pot fi admirate primele vehicule ale noii înfințate companii Auto Union GmbH, inclusiv modelul utilitar DKW Schnellester, motocicleta DKW RT 125 W, dar și alte modele importante ale viitoarei producții de automobile.

O singură lucrare cu 1.000 de povești

În același timp, compania germană va prezenta o altă expoziție specială în cadrul fabricii până pe data de 21 septembrie și care reprezintă  principalul nucleu al producătorului din 1959. Expoziția respectivă prezintă principalele repere ale locației din Ingolstadt de la sfârșitul anilor ’50 și până în prezent. Dar nu numai locația a evoluat. De exemplu, o serie de imagini arată inclusiv cum a evoluat logo-ul Audi până în zilele noastre. Modele importante precum: DKW Junior de Luxe, Audi 60 revigorat din 1965 și transmisia integrală Quattro sunt prezente în această expoziție specială.

Foto: Audi