MERCEDES CELEBREAZĂ 50 DE ANI ÎN CLASA SUPERIOARĂ PREMIUM

În acest an, cunoscutul concern german Daimler-Benz cu sediul la Stuttgart – Sindelfingen a celebrat 50 de ani de la lansarea modelului său de clasă superioară din seria W114/115. Mulțumită design-ului elegant dar și a numeroase calități recunoscute de presa de specialiatate și nu numai, modelul a devenit în scurt timp un bestseller și totodată un model de referință pentru clasa superioară de la sfârșitul anilor ’60.

Proiectul modelului de clasă medie superioară de la Mercedes cunoscut sub codificareaW114/115 a demarat în 1961 sub conducerea Prof. Dr. Fritz Nallinger – membru al consiliului de administrație Daimler – Benz și responsabil cu dezvoltarea modelelor de serie Mercedes chiar la scurt timp după prezentarea seriei de modele 190-230, cunoscută în nomenclatorul concernului sub indicativul W110 sau denumirea de „coadă de rândunică”.

De la demararea proiectului, în caietul de sarcini au fost considerate ca priorități următoarele: noul model trebuia să fie mai compact decât actualul modelul W 110, dar care să ofere același spațiu interior, un nou dip de șasiu care trebuia să ofere o manevrabilitete superioară iar gama de motorizări să cuprindă și propulsoare cu șase cilindri.

Primele schițe cu viitorul model Mercedes de clasă medie superioară au fost realizate în februarie 1962 în timp ce primele detalii la începutul anului 1963. Primele prototipuri la scară reală au fost finalizate în cursul anului 1966 iar către sfârșitul aceluiași an au demarat primele teste cu unele prototipuri în diferite zone climatice. Citiți articolul complet aici:https://auto-retro-passion.ro/mercedes-w114115-50-ani-de-clasa-superioara-premium/

Foto: Daimler-Benz