Lamborghini București sărbătorește cea de-a 60-a aniversare Lamborghini

Lamborghini
opera de artă special creată de către artistul Daniel Rădulescu pentru Lamborghini

Lamborghini București sărbătorește cea de-a 60-a aniversare Lamborghini. Compania „Automobili Ferruccio Lamborghini S.a.s.” a fost fondată acum 60 de ani. Inițial o întreprindere industrială, pornind de la zero, aceasta a revoluționat industria auto și a creat etaloane stilistice, evoluând până la compania de renume mondial „Automobili Lamborghini S.p.A.” de astăzi.

Evenimentul Lamborghini București, care a avut loc pe 8 iunie 2023, este parte a festivităților aniversare internaționale care au început în ianuarie cu inaugurarea Muzeului Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, recent renovat, și cu expoziția „The Future Began In 1963”.

Aniversare printr-o operă de artă

În timpul serii aniversare, găzduite de Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei la București, la reședința acestuia, a fost prezentată opera de artă special creată de către artistul Daniel Rădulescu pentru Lamborghini București cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a producătorului auto.

Sculptura metalică de mari dimensiuni, intitulată ”A dream challenge”, cântărește 170 de kg și reflectă viziunea artistului asupra siluetei și forței automobilelor Lamborghini.

Lamborghini
Opera de artă special creată de către artistul Daniel Rădulescu pentru Lamborghini la aniversarea a 60 de ani de la fondarea mărcii!

”Am modelat aripile într-un mod care sugerează puterea unei mașini tăind apa în două”, spune Daniel Rădulescu. ”Pe acestea am sculptat 60 de fețe în oțel, care reflectă pe aripile de metal, simbolizând anii de când există Lamborghini. Un chip, diferit față de celelalte și poziționat mai în față, este destinat să reprezinte anul ce va urma. Interiorul sculpturii se joacă cu forme hexagonale, pentru a reda vizual efectul de ultrasunet. Baza sculpturii este menită să amplifice senzația de viteză, cu bare de oțel înclinat, inspirate din designul și ingineria podurilor.”

Lucrarea este în întregime din metal, modelată manual prin mii de straturi de oțel topit, fără folosirea de matrițe sau forme. Această caracteristică o face unică și imposibil de replicat.

30 de ani de la lansarea supercarului Lamborghini Diablo

Atmosfera evenimentului a fost susținută de momente de muzică live, recitaluri de pian și trompetă. Invitații s-au bucurat și de preparatele lui Chef Marco Favini, considerat un ambasador al bucătăriei italienești în lume.

Ferruccio Lamborghini a fost inclus în Automotive Hall of Fame

Jakob Graf, Directorul Automobili Lamborghini pentru Europa Centrală, Europa de Est,  CIS și regiunile baltice a participat la eveniment.

”În urmă cu 60 de ani, Ferruccio Lamborghini a decis să construiască cea mai bună mașină sport construită vreodată. Și asta este ceea ce facem și astăzi”, a spus Jakob Graf. ”Construim mașini de vis. Mașini super sport, deținute de un număr mic de persoane, dar iubite de milioane de oameni din întreaga lume. Proprietari și iubitori ai mărcii, uniți de o pasiune comună pentru designul futurist, tehnologia de ultimă oră și plăcerea de a conduce. Dar nu a fost întotdeauna ușor să ajungem aici. Lamborghini s-a născut dintr-o provocare și, de atunci, a reușit să domine provocările.”

Opera de artă va fi expusă în showroomul Lamborghini București până la începutul lunii decembrie iar apoi va fi transportată la Muzeul Lamborghini din Sant’Agata Bolognese.

Lamborghini
opera de artă special creată de către artistul Daniel Rădulescu pentru Lamborghini