Prima victorie a unui motor turbo în Formula 1

În urmă cu 40 de ani, pe data de 1 iulie 1979, Renault a marcat prima victorie în Grand Prix-ul Franței la Dijon, cu un monopost de Formula 1 dotat cu motor turbo. Victoria obținută de Jean-Pierre Jabouille a consemnat totodată și prima victorie a echipei de uzină Renault în Formula 1.

Renault a concurat în 1979 pentru al treilea sezon consecutiv în Formula 1. După ce a câștigat doi ani de experiență în complexa tehnologie a motoarelor turbo, echipa de uzină de la Renault s-a concentrat foarte mult spre obținerea de victorii. În acest scop, Renault a dezvoltat noul monopost RS10 cu șasiu modern de tip Ground Effect Chassis. De asemenea, în cazul motorului supraalimentat de 1.5L, a fost realizată și o îmbunătățire semnificativă prin introducerea a două turbocompresoare de dimensiuni mai mici, în locul unuia mare implementat până atunci și care au contribuit la o îmbunătățire a cuplului motor încă de la turații joase cu creșterea concomitentă a performanțelor.

Potențialul noului monopost Renault a fost demonstrat prin pole postion-ul obținut de către pilotul Jabouille în cel de-al treilea Grand Prix al sezonului competițional de Formula 1 din 1979 în Africa de Sud. În Grand Prix-ul Franței de la Dijon-Prenois desfășurat pe 1 iulie, pilotul francez Jean-Pierre Jabouille, plecat din nou din pole position obține prima victorie în Formula 1 pentru Renault.

Renault putea obține chiar o dublă victorie mai ales că, coechipierul acestuia, francezul René Arnoux care a obținut locul al treilea pe podium a fost implicat într-unul dintre cele mai interesante dueluri roată-la-roată văzute în istoria Formulei 1 împotriva pilotului canadian Gilles Villeneuve care concura pentru Scuderia Ferrari și care la finalul cursei s-a clasat pe cel de-al doilea loc pe podium.

Foto: Renault