Pirelli Scorpion All Terrain Plus testat în deșert cu Porsche 911 Dakar și pneul pentru automobile istorice Pirelli Stella Bianca testat pe lacul înghețat de la Zell am See cu Porsche 550 Spyder

Pirelli Stella Bianca pentru competiția F.A.T. Ice
Pirelli Stella Bianca pentru competiția F.A.T. Ice

Pirelli începe anul 2024 prin echiparea pentru aventuri extreme a două modele Porsche emblematice cu anvelopele Scorpion All Terrain Plus pe Porsche 911 Dakar pentru deșertul african și cu anvelopele de gheață și zăpadă cu crampoane Stella Bianca, pentru Porsche 550 Spyder pentru pista de gheață de pe Zell Am See. Această colaborare istorică dintre Pirelli și producătorul auto din Stuttgart, este certificată de faptul că Porsche 911 a fost primul automobil care a avut o anvelopă marca Pirelli în 1982.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus:  BAVARIA – DAKAR

Niciun schimb de anvelope pe parcursul a 7.000 de kilometri parcurși pe asfalt, nisip, pământ și pietre: acesta este testul susținut de un Porsche 911 Dakar echipat cu anvelope Pirelli Scorpion All Terrain Plus, omologate pentru acest model.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus pentru Porsche 911 Dakar
Pirelli Scorpion All Terrain Plus pentru Porsche 911 Dakar

Mașina, condusă de proprietarul său, a pornit de la Porsche Zentrum Inntal din Raubling (Rosenheim), la sud-est de Munchen, în Germania, pentru a ajunge la Dakar, capitala Senegalului, urmând traseul Africa Eco Race, un raliu care în 12 etape a legat Nador, în Maroc, de Lacul Roz din Dakar, traversând Mauritania și Senegal. Un rezultat excepțional pentru anvelopele Pirelli Scorpion All Terrain Plus, care, deși sunt omologate pentru utilizarea pe stradă, au făcut față traseului raliului alături de mașinile de curse, aducând mașina în siguranță la linia de sosire.

Pirelli a aniversta 150 de ani cu accent pe motorsport

O performanță de 18 zile și 7.000 de kilometri de condus, caracterizată de condiții foarte diverse, inclusiv aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri de pământ stâncos în deșert. Posesorul modelului 911 Dakar – un amator, nu un șofer profesionist – a condus mai întâi pe autostrăzile din Europa, apoi pe drumuri semi-asfaltate, pe pământ, nisip și pe drumuri stâncoase foarte accidentate, trecând de la iarna Alpilor la oscilațiile climatice tipice deșertului, cu variații de până la 30 de grade Celsius în 12 ore.

O aventură excepționlă, care ar fi fost cu siguranță foarte complicată fără astfel de anvelope de calitate. Acestea s-au comportat întotdeauna în mod excepțional, chiar și în condiții foarte diferite„, a declarat Porsche Zentrum, de unde a pornit expediția.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus a fost dezvoltat ca echipament original pentru Porsche 911 Dakar tocmai pentru a susține performanțele ridicate tipice ale unui 911 și pentru a-i permite în același timp să facă față celor mai dificile condiții off-road. Pirelli a combinat aceste caracteristici într-o singură anvelopă datorită introducerii unei familii speciale de compuși și a unui design care a optimizat contactul cu solul al produsului și i-a întărit structura.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus pentru Porsche 911 Dakar
Pirelli Scorpion All Terrain Plus pentru Porsche 911 Dakar

Pirelli Stella Bianca pentru două modele istorice Porsche

Un alt model Porsche legendar a înfruntat condiții extreme cu anvelope Pirelli, de data aceasta pe gheață: este vorba despre Porsche 550 Spyder, prezent la F.A.T.

Ice Race 2024, un eveniment al cărui partener oficial este Pirelli, echipat cu anvelope Stella Bianca cu crampoane specifice pentru această ocazie specială. Stella Bianca, cel mai longeviv design al benzii de rulare de la Pirelli, este disponibil și în dimensiunile 5.00/5.25-16 pentru Porsche 550 Spyder și 356 Pre-A, prima mașină de curse cu motor central a mărcii germane și, respectiv, primul model de serie construit la Stuttgart.

Pneul Pirelli Stella Bianca a revenit în cursa de Formula 1 de la Silverstone

Disponibilă pe piață începând cu luna februarie, anvelopa din familia Pirelli Collezione, dedicată mașinilor clasice, are un aspect identic cu cel original, dar cu tehnologie modernă în interior pentru a oferi eficiență și siguranță chiar și pe suprafețe umede.

Pirelli Stella Bianca pentru competiția F.A.T. Ice
Pirelli Stella Bianca pentru competiția F.A.T. Ice

Există multe elemente care fac trimitere la trecut: structura cu straturi încrucișate, banda de rulare reproiectată cu ajutorul documentelor istorice păstrate în arhiva Fundației Pirelli, logo-ul Pirelli cu scutul care caracteriza produsele din acei ani. Chiar și inscripția de pe lateral amintește de cea de atunci, în timp ce cuvântul „Corsa” indică versiunea sportivă a anvelopei.