Ion Țiriac își întregește colecția de automobile cu un Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet din 2017, expus în cadrul galeriei Țiriac Collection

Un model Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet va fi expus în cadrul galeriei Țiriac Collection, începând cu luna ianuarie 2018. Acesta este primul Maybach din colecția domnului Ion Țiriac prezentat publicului larg în spațiul deja cunoscut al galeriei Țiriac Collection (Calea Bucureștilor nr. 289, vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă).

mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-15

Parte a unei serii limitate de doar 300 de exemplare, S 650 Cabriolet este prima decapotabilă produsă sub marca Mercedes-Maybach. Exteriorul mașinii este o întruchipare a luxului, dar cu adevărat spectaculos este interiorul, care pune la dispoziția utilizatorului nouă concepte de culoare redate prin luminile de interior.

mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-1 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-2 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-3 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-4 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-5 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-6

Modelul Mercedes-Maybach S 650 este inspirat de clasa S open-top și a adoptat proporțiile estetice din această categorie. Caracteristicile exclusiviste Mercedes-Maybach includ o nouă bara de protecție frontală, cu secțiunea inferioară modernizată, precum și numeroase piese cromate, pentru a spori vizibil caracterul luxos al mașinii. Emblema Maybach este prezentă într-un mod discret și elegant pe aripa vehiculului. Alte elemente speciale de la exterior includ roțile forjate Maybach de înaltă calitate, de 20 inch, cu design special și finisaj în două culori.

Interiorul realizat complet din piele aduce în producția de serie câteva dintre ideile vizionare ale mașinii de prezentare Concept S Class Coupé (IAA 2013) precum „liniile fluide” dinamice prezente pe tapițeria scaunelor. Acest model al tapițeriei este realizat cu ajutorul perforațiilor progresive. Însemnele Mercedes-Maybach sunt amplasate pe partea din față a scaunelor, pe partea din spate a tetierelor și, de asemenea, inserate în capacul de depozitare al consolei centrale. Modelul expus în cadrul galeriei are tetierele personalizate cu sintagma “Țiriac Collection”. Alte detalii ale mașinii care se fac remarcate sunt covorașele “deep-pile”, inscripția cromată „1 din 300” pe suportul pentru pahare și logo-ul Maybach pe partea inferioară a volanului.

mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-7 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-8 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-9 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-10 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-11 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-12 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-13 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-14

Toate extraopțiunile din Clasa S Cabriolet vin standard la Mercedes-Maybach, inclusiv AIRCAP, AIRSCARF și farurile cu inserții Swarovski. În plus, Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet este însoțit de un set de bagaje de călătorie exclusiviste aparținând liniei Maybach – Icons of Luxury.

Mașina este echipată cu un motor V12 biturbo cu capacitate cilindrică de 6 litri care generează 630 CP.

mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-16 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-17 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-18 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-19 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-20 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-21 mercedes-maybach-s-650-cabriolet_tiriac-collection-22

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

În plus, galeria a lansat de curând o aplicație proprie pentru smartphone, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS. Aceasta poate fi descărcată gratuit de la adresa app.tiriaccollection.ro.

Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.