Pirelli primește distincția „S&P GLOBAL GOLD CLASS” pentru sustenabilitate

Pirelli primește distincția „S&P GLOBAL GOLD CLASS” pentru sustenabilitate. Recunoaștere acordată în contextul raportului Sustainability Yearbook 2022.

Pirelli a fost premiată din nou cu aur odată cu primirea distincției Gold Class în cadrul raportului Sustainability Yearbook 2022, publicat de S&P Global și realizat pe baza evaluărilor profilurilor de sustenabilitate a peste 7.500 de companii.

Pirelli a obținut „S&P Global Gold Class”

Clasamentele sunt realizate în fiecare an pe baza Evaluării Sustenabilității Corporative pentru Indicele de Sustenabilitate Dow Jones. În 2021, după cum s-a menționat deja, Pirelli a fost confirmat unul dintre extraodinarii performeri din sectorul de Automobile și Componente de către Indicele Mondial și European de Sustenabilitate Dow Jones, cu un scor de 77 de puncte față de media sectorului de 31.

Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli, a declarat:

„Suntem mândri să fim reconfirmați Gold Class în cadrul raportului Sustainability Yearbook 2022, de asemenea anul în care compania Pirelli a împlinit 150 de ani. Această recunoaștere este rezultatul angajamentului tuturor celor din companie de a urmări un model de afaceri bazat pe o strategie de creștere sustenabilă și pe termen lung, cu scopul de a crea valoare pentru toate părțile interesate.”