Mercedes 240D 3.0 primul automobil de serie cu motor în 5 cilindri

Seriile W110, W115 și W123 cu motor diesel de la Mercedes-Benz sunt probabil modelele care au consolidat reputația de robustețe și calitate a producătorului auto german. Puțin performante pentru standardele actuale, modelele Mercedes amintite mai devreme, au devenit populare în întreaga lume. După decenii, exemplarele respectivelor modele sunt încă întâlnite în traficul cotidian în numeroase țări. În seria lungă de modele diesel, unul dintre cele mai interesante modele este cu siguranță 240D 3.0 (W115), primul automobil de serie dotat cu motor în 5 cilindri.

Primul automobil de serie cu motor diesel

Mercedes a fost primul producător de automobile care a introdus motorul diesel pe un automobil de serie. Este vorba de modelul interbelic 260D care a fost lansat în anul 1936. După aproape 40 de ani, în iulie 1974, compania din Stuttgart a prezentat modelul 240D 3.0 (Seria W115), un sedan de prestigiu (corespunzător clasei E actuale) care și-a consolidat o imagine importantă și pe care mulți l-au considerat un drept urmaș al modelului interbelic 260D.

Lansat în 1968, modelul din seria W114/115 a fost dezvoltat în special pentru a oferi un confort maxim la rulare și caracterizat printr-un design clasic cu linii sobre. Partea frontală era dominată de grila de dimensiuni generoase și farurile verticale, care în acest caz a reprezentat ultima aplicație pe un model de la Mercedes. Cu ocazia restilizării din 1973, la partea din spate, au fost introduse blocurle optice cu benzi, un detaliu care a însoțit modelele Mercedes pe o perioadă de peste treizeci de ani. Totul era dedicat raționalității iar interiorul nu făcea excepție, fiind destul de auster, cu excepția cazului în care clienții doreau să-și personalizeze ambianța cu accesoriile aplate pe lunga listă de opționale.

Mercedes 240D 3.0 succes pe piața americană

Motorul de 3 litri al modelului Mercedes 240D 3.0 aparținea unei noi familii denumită OM617. Cu puterea era modestă, 80 CP la 4.000 rpm, acest motor marchează un moment important în istoria auto, fiind prima unitate cu 5 cilindri montată pe un automobil de serie. Mercedes a confirmat încă o dată rolul său de pionierat în domeniul inovației tehnice. Într-un moment istoric (criza petrolului din 1973-1974) în care toată lumea a început să reconsidere dezvoltarea motoarelor pornind de la consum și eficiență, compania din Stuttgart oferea soluții viabile pentru o clientelă care nu dorea să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea. Astfel, Mercedes 240D 3.0 s-a impus rapid în Statele Unite, alături de versiunea 240D, între anii ’70 și ’80, modelele diesel câștigând aproape 50% din preferințe cumpărătorilor americani.

Transmisia automată în combinație cu motorul diesel

Încă din anii ’60, compania germană a fost printre foarte puținele companii care au oferit transmisia automată pe modelele cu motoare diesel, un truc care a favorizat răspândirea sa pe piețele nord-americane. Cumpărarea unui automobil diesel de prestigiu a fost o alegere pe care astăzi am putea-o defini drept „radical chic”, dar care, pe ansamblu, s-a pretat perfect cu autostrăzile americane. Revenind pe continentul european, acest motor a rămas nu a înregistrat un succes notabil, acesta fiind ușor penalizat în unele țări de TVA-ul mare pentru motoarele cu capacitate de peste 2 litri. Datorită acestui fapt, majoritatea clienților s-au îndreptat spre versiunea 200D cu un motor de doar 55 CP dar care era recunoscut ca foarte robust. Mercedes-ul 240D 3.0 a fost produs pentru o perioadă scurtă, din octombrie 1974 până în noiembrie 1976.

MERCEDES CELEBREAZĂ 50 DE ANI ÎN CLASA SUPERIOARĂ PREMIUM

Un motor revoluționar

În anul 1974, motoarele diesel cu 5 cilindri nu reprezentau o noutate absolută, deoarece erau deja utilizate pe camioanele ușoare. Prin urmare, inginerii din Unterturkheim au crezut că cei 5 cilindri reprezintă cel mai bun compromis. Astfel, inginerii au dezvoltat motorul OM 617 adăugând practic un cilindru la cei patru cilindri ai unității de 2.4 litri ai modelului 240D. Caracteristicile de bază au fost păstrate, dar motorul cu cinci cilindri a fost echipat cu o nouă pompă de injecție Bosch conectată la circuitul de ulei.

Din modelul Mercedes 240D 3.0 au fost construite 53.690 de unități iar prețul de bază în Germania era de 18.815 mărci. Cu toate acestea, motorul său de 3 litri cu 5 cilindri a fost oferit și pe modelul său succesor, cunoscut ca Seria W123. În acest caz nomenclatura s-a schimbat în 300D, la fel ca la modelele exportate pe piețele nord-americane. Conducerea Mercedes din acea perioadă era conștientă de performanțele limitate ale motoarelor cu patru cilindri iar dezvoltarea unui motor cu 6 cilindri ar fi necesitat timp și resurse considerabile, ca să nu mai vorbim de dimensiunea și greutatea acestuia pe puntea din față.

Taximetristul Gregorios a parcurs 4.6 mil. Km

La momentul lansării, Mercedes-ul 240 D 3.0 era cea mai sofisticat și mai performant automobil dotat cu motor diesel. Cifrele de astăzi par complet derizorii, dar pentru acea perioadă, o berlină diesel care accelera de la 0 la 100 km / h în 19,9 secunde și atingea o viteză maximă de 150 km / h era ceva senzațional. În cazul echipării cu o cutie de viteze automată, performanțele se diminuau puțin, 20,8 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h și 143 km / h viteză maximă, Testele efectuate în acei ani au evidențiat fluiditatea și consumul redus al noului motor. Cei 10,8 litri la 100 de kilometri ai modelului 240D 3.0 nu mai impresionează în zilele noastre. Modelul Clasa E cu motorizare diesel de 3 litri din prezent, consumă mult mai puțin, oferind o putere de trei ori mai mare.

Cu siguranță nu s-ar fi ajuns atât de departe, dacă cei de la Mercedes nu ar fi investit atât de mult în cercetare. La sfârșitul anilor ’70, concurența pentru cel mai rapid diesel a fost declanșată, dar performanța absolută nu este întotdeauna indicele succesului. Gregorios Sachinidis, șoferul de taxi grec care, în 2004, a donat al său 240D din 1976, muzeului Mercedes-Benz, nu înainte de a parcurge 4,6 milioane de kilometri, este un bun exemplu în acest sens.  În mod evident, afirmațiile și concluziile vremii au fost reale, subliniind rafinamentul și eficiența noului motor diesel cu 5 cilindri de 3 litri.

Foto: Daimler-Benz