O colecție fascinantă de modele Lancia de competiție este de vânzare

O valoroasă și exclusivă colecție Lancia Martini Racing deținută de colecționarul american John Campion este oferită la vânzare de către dealerul de specialitate Girardo & Co. și a fost prezentată la ultima ediție a evenimentului Cavallino Classic desfășurat în această lună la Palm Beach în Florida.

Nimeni nu a reușit să realizeze mai bine o colecție de acest fel decât fostul pilot și actualmente antreprenor american John Campion. În ultimii 40 de ani, colecționarul american a reunit un un așa numit mix de modele ale echipei Lancia Martini Racing, care reprezintă cea mai de succes perioadă a mărcii italiene din Torino în competițiile autombilistice atât pe circuit cât și în raliuri.

Evaluată la suma de 7.5 milioane de dolari americani, colecția cuprinde trei modele de curse rutiere și trei modele de raliu, fiecare dintre aceste modele jucând un rol esențial în istoria brand-ului italian Lancia dar și în istoria sportului cu motor. În plus, toate cele șase exemplare sunt certificate de către divizia grupului FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Abarth Classiche dar și de Lancia Club Classiche.

Lancia Beta Spider, gustul originalității italiene celebrează 45 de ani

„Nu este un secret că aceste exemplare de modele de competiție Lancia sunt foarte aproape de inimile noastre la Girardo & Co. Așa că suntem încântați că am fost încredințați de John Campion să ne ocupăm de vânzarea acestei importante colecții “, a declarat fondatorul dealerului de specialitate Max Girardo. În schimb, John Campion a dorit să precizeze: „ Dacă cineva poate găsi un nou proprietar pentru aceste automobile legendare, aceste este cu siguranță Max“.

La categoria modele de competiție rutiere, există un exemplar al modelului Beta Montecarlo Turbo de Grupa 5 a câștigat în 1979 cursa de anduranță de 24h de la Le Mans la clasa cu motoare până în 2L, unul din cele doar patru patru exemplare ale modelului VI LC1 de Grupa 4 la volanul căruia, piloții Michele Alboreto, Riccardo Patrese și Teo Fabi au obținut victoria în cursa de 1.000 km din Nürburgring la ediția din 1982 și model un LC2 de Grupa C care a concurat în cursa de 1.000 km de la Kyalami din 1984 fiind pilotat de ilustrii piloți Henri Pescarolo, Alessandro Nannini și Bob Wollek.

Lancia Beta Montecarlo aniversează 45 de ani

La categoria modele de raliu, se găsește unul dintre cele 20 de exemplare finale ale modelului Lancia 037 Rally Evo 2 de Grupa B, un exemplar de Lancia Delta S4 Corsa de Grupa B care ulterior a câștigat cursa Mille Miglia din 1986 la clasa respectivă cu pilotul Dario Cerrato și care a concurat pentru legendara echipă Jolly Club precum și un exemplar de Lancia Delta HF Integrale 8V de Grupa A cu care pilotul Miki Biasion a obținut victoria în raliul Portugaliei și în raliul Olympus din 1988 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

„Colecția Campion” este expusă în showroom-ului dealerului Girardo & Co. iar marii colecționarii au acum oportunitatea de a achiziționa o colecție deosebit de rară cu care nu se întâlnesc prea des.

Foto: Girardo & Co.