Retro Parada Primăverii București 2019

Retromobil Club România (R.C.R.) organizează cea de a XXI-a ediție a Retro Paradei Primăverii. Evenimentul reunește peste 1000 de vehicule istorice în 26 de orașe.

Fiat 850

Biblioteca Națională a României din București a îmbrăcat astăzi dimineață cele mai elegante haine din garderoba sa. Pentru că vremea părea că anunță începutul toamnei, parcarea bibliotecii și-a așteptat cu mari emoții învitatele. În jurul orei 9:30, aproximativ zece clasice se așezau timid în mijlocul parcării. O oră mai târziu, numărul lor se apropia de 100.

Zeci de umbrele colorate se adunau și ele în jurul fiecărui automobil pentru a admira cele mai frumoase forme, cele mai elegante linii, cele mai vesele vopseluri sau chiar cele mai puternice motoare. În aer era o atmosferă de basm ce te făcea să-ți dorești să te fi născut cu ceva timp în urmă. Pe vremea când domnii purtau pălării și doamnele rochii lungi și pompoase. Sau pe vremea în care automobilele prezente la paradă erau mult mai întâlnite pe șosele.

Volkswagen Beetle

Fiat 850 și Fiat 500

Printre doamnele prezente astăzi în București puteați întâlni mașinuțe simpatice precum Volkswagen Beetle, Fiat 500, Renault Dauphine și Fiat 850, care zâmbeau în ciuda ploii și aduceau o pată de culoare peisajului tomnatic. Un Volkswagen T2 stătea alături de o Karmann Ghia și parcă erau pregătiți să plece în vacanță. La polul opus, un ARO cu haine de Miliție părea venit să vadă dacă toți prietenii săi erau prezenți la întâlnire. Câteva BMW-uri păreau pregătite de curse chiar și pe o vreme așa ploioasă. Bătrânele Dacii nu au lipsit nici ele din peisaj și au fost prezente în număr destul de mare.

Fiat 850

Aro 430d

Dacia 1300 și 1310

Un Jaguar E – Type roșu își etala cele mai frumoase forme și emana eleganță prin fiecare linie. Alături de el s-au întâlnit un Buick 40 Special și un Ford Model A. Aceastea au fost cu siguranță cele mai în vârstă doamne prezente astăzi. Părea că ne-am întors în timp într-o lume plină de eleganță.

Jaguar E-Type

Ford Model A

Un Saab Sonett avea ochii deschiși și zâmbea și el către vizitatori. Japonezele au fost reprezentate de o Mazda 626, iar franțuzoaicele de un minunat Peugeot 504. Ne-am mai întâlnit cu o Volga M21 și o Volga 24, un Ford Escort în cel mai puternic albastru și un Rolls Royce pentru care elegant e puțin spus.

Saab Sonett

Peugeot 504

Biblioteca Națională din București a fost cu siguranță mândră să găzduiască doamnele elegante, prezente într-un număr atât de mare. Pasionații nu au lipsit nici ei, chiar dacă se zăreau cu greu prin mulțimea de umbrele colorate.

Dacia Sport

Jaguar E-Type și Renault Dauphine