Noul Peugeot 208 este Mașina Anului 2020 în România

Peugeot 208 - Masina Anului 2020 în România

Noul Peugeot 208 este Mașina Anului 2020 în România.

Noul Peugeot 208 a câștigat titlul „Mașina Anului 2020 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din România (APAR). Peugeot 208 câștigă astfel disputa celor șase modele finaliste, cu un total de 200 de puncte, la o diferență de 69 de puncte față de locul al doilea.

Este primul model Peugeot care își adjudecă titlul în cele 21 de ediții care s-au desfășurat până în prezent. Podiumul a fost completat de Kia XCeed, care a acumulat 131 de puncte și Opel Corsa, cu 119 puncte.

Testarea mașinilor s-a derulat pentru a șasea oară consecutiv la Academia Titi Aur, o locație tradițională a competiției „Mașina Anului în România”. Cele șase modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șase finaliste au fost: Kia XCeed, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq și Toyota Corolla.

Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pe pista Academiei Titi Aur.

Gala de decernare a titlului „Mașina Anului 2020 în România” a fost realizată în parteneriat cu Televiziunea Română, fiind transmisă live de TVR1, în prime time, sâmbătă 14 decembrie. Prin comparație, în nici o țară din Uniunea Europeană, evenimentul național de acest tip nu este transmis live de un post de televiziune. La festivitatea organizată în studiourile TVR au participat peste 140 de invitați, executivi, echipe de marketing și vânzări din industria auto, alaturi de juriul APAR.

Câștigarea titlului de Mașina Anului 2020 în România este o onoare și o recunoaștere reală pentru noul model PEUGEOT 208. Această recunoaștere vine într-un moment important al mărcii.  Odată cu lansarea noului PEUGEOT 208, marca PEUGEOT face un pas important în față prin tranziția către vehicule cu emisii reduse. PEUGEOT propune astfel prin lansarea noului model Peugeot 208 o viziune ambițioasa asupra viitorului: #UNBORINGTHEFUTURE.”, a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors, importator Peugeot, Citroen și DS în România.

 În cadrul Galei au mai fost decernate de către APAR încă șapte premii pentru realizări de top în industria auto pe anul 2019.

Astfel, Dealerul Anului  fost desemnat DAB Service, în vreme ce premiul Angajatorul Anului a mers la Automobile Dacia Groupe Renault. Cea mai bună reclamă a anului 2019, în viziunea APAR, a fost a modelului Kia e Niro, protagonistul clipului fiind celebrul actor Robert de Niro.

Cea mai bună inițiativă ecologică a fost proiectul Next-E E-ON, ce presupune crearea unei retele de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice la nivelul întregii țări, primind  distincția Zona Verde.

Pentru punerea în funcțiune a primei linii robotizate din Europa de Est pentru tinichigerie-vopsitorie-caroserie, Tester Group Iași a câștigat premiul Viziunea Anului.

Skoda Citigo-e iV este Mașina Electrică a anului 2020, având cele mai mari șanse de a democratiza acest segment din punct de vedere al accesibilitații prețului.

Iar Land Rover ClearSight Ground View and Rear View Mirror s-a impus la Tehnologia Anului cu sistemul de camere video și senzori ce proiectează virtual imagini de sub mașina și din unghiurile moarte.

Un moment special in cadrul Galei televizate numit „Fabricat în România” a fost dedicat modelului Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV din România, dar și din Europa. A fost un moment important despre întreaga industrie auto și automotive, cel mai mare contributor la PIB-ul Romaniei – cu 14% – dar si cu cel mai mare export, peste 26%! Industria auto și automotive cu peste 240.000 de angajați este și cel mai mare angajator din economia României.

„Ediția din acest an reprezintă un mare câștig pentru industria auto românescă, consumatori și marele public în general. Parteneriatul cu Televiziunea Română și transmisiunea live a Galei este un lucru unic în Europa, cu atât mai mult cu cât a avut loc la o oră de maximă audiență. APAR mulțumește pe această cale TVR pentru implicarea activă și profesionistă în organizarea acestui eveniment de succes. În ceea ce privește modelul câștigător, Peugeot 208 s-a impus categoric, fiind votat pe primul loc de 12 dintre cei 14 membri ai juriului. În numele membrilor Juriului felicit Trust Motor pentru acest succes! ”  a precizat Daniel Costea, Președinte APAR.

 

„Mulțumim conducerii TVR care a apreciat încă de la prima întâlnire idea organizării unei Gale dedicate automobilului, industriei auto, oamenilor din această industrie vitală pentru economia Romăniei și iubitorilor și utilizatorilor de automobil. Mai mult, prin premiile acordate, APAR a mers mai departe către cele mai bune soluții de mobilitate, continuând să analizeze cele mai noi tendințe pe piața românească. Tot în premieră a fost și titlul de „Mașina Electrică”, o nouă dovadă că presa auto românească se plasează în avangarda fenomenului de mobilitate și oferă consumatorului român cea mai obiectivă și competentă apreciere despre produsele de pe piață.” a declarat Dan Vardie, Președintele Fondator al APAR și al competiției naționale Mașina Anului în România.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2020 ÎN ROMÂNIA

 1. Peugeot 208                  200 puncte
 2. Kia XCeed                             131 puncte
 3. Opel Corsa                            119 puncte
 4. Renault Clio                         100 puncte
 5. Skoda Kamiq                          99 puncte
 6. Toyota Corolla                       93 puncte

Palmaresul competiţiei „Maşina Anului în România”

 1. Ford Focus                               Ediţia    I
 1. Fiat Punto                                               II
 1. Ford Mondeo                                       III
 1. Nu s-a acordat.
 1. Mazda 6                                                  IV
 1. Fiat Panda                                               V
 1. Mitsubishi Colt                                    VI
 1. Honda Civic                                        VII
 1. Opel Corsa                                         VIII
 1. Kia cee’d                                                IX
 1. Dacia Sandero                                      X
 1. Ford Fiesta                                           XI
 1. Dacia Duster                                      XII
 1. Kia Rio                                                XIII
 1. Dacia Logan                                      XIV
 1. Renault Captur                                 XV
 1. Opel Corsa                                        XVI
 1. Opel Astra                                       XVII
 1. Renault Mégane                          XVIII
 1. Dacia Duster                                    XIX
 2. Kia Ceed                                              XX
 3. Peugeot 208                                     XXI     

 

Câştigători în toată istoria MAIR – 10 mărci

Dacia, Ford, Kia, Opel conduc palmaresul cu câte 3 titluri castigate.