„Cum să construiești un automobil” de Martin Sodomka, prima carte dedicată micilor pasionați de mașini de epocă

Grupul Editorial Corint anunță apariția volumului Cum să construiești un automobil de Martin Sodomka. Titlul reprezintă noutatea toamnei apărută în colecția Corint Junior și se adresează în special copiilor mai mari de șase ani, dar și tuturor iubitorilor de povești ilustrate cu grijă despre automobile de colecție.

cum-sa-construiesti-un-automobil-01

Acțiunea cărții se petrece în 1964, într-un cartier mărginaș al unui mare oraș, când toate drumurile din toată lumea sunt străbătute de nenumărate mașini frumoase și benzina nu costă aproape nimic. Mai mult decât atât, în afara orașelor nu există limită de viteză și șoselele sunt mult mai libere.

Doi prieteni, șobolanul Arnie și vrăbioiul Bill, se hotărăsc să construiască împreună un automobil. Cu puțin ajutor din partea broscoiului Christian, care le face rost de toate piesele de care au nevoie, echipa se poate pune veselă la treabă. Cei doi prieteni locuiesc la periferia unui oraș, printre curți vechi și ateliere auto, în apropierea unui cimitir de mașini.

Redăm mai jos un fragment din carte:

„(…) Pe măsură ce va înainta în poveste, în care Arnie și prietenii lui se vor confrunta cu nenumărate obstacole, care le vor îngreuna proiectul, cititorul va învăța cum se montează o mașină și felul în care aceasta funcționează. Lectura acestei cărți îi va ajuta să învețe mecanica motoarelor, a ambreiajelor, a frânelor, a distribuitoarelor și a multor alte componente auto.”

Martin Sodomka, autorul cărții, este designer grafic, originar din Republica Cehă. Acesta a mai publicat: How to Build a Motorcycle, How to Build a House și How to Build a Plane.

La invitația Editurii Corint, autorul Martin Sodomka va veni pe 29 septembrie în București, pentru o serie de evenimente conectate cu lansarea volumului Cum să construiești un automobil. Dintre acestea amintim lansarea oficială a cărții în cadrul Raliului Memorial Giurgiu 1904, un eveniment dedicat pasionaților de automobile istorice, pe care îl vom organiza împreună cu partenerii noștri RetroMobil Club România. Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie, ora 9:00, în parcarea București Mall (Calea Vitan 55-59, 031282).

Despre Grupul Editorial Corint

Grupul Editorial Corint reunește editurile Corint Books, Corint Junior și Corint Educațional. De peste 20 de ani, editurile din cadrul Grupului Editorial Corint oferă publicului cele mai de încredere auxiliare didactice și lucrări științifice, lucrări clasice din literatura istorică și universală și cele mai pasionante romane și cărți pentru copii și adolescenți.