8 idei pentru a preveni accidentele rutiere

8 idei pentru a preveni accidentele rutiere.

Zi de zi auzim despre accidente rutiere petrecute din diverse motive – iar pagubele pe care acestea le provoacă pot fi considerabile și de multe ori ireversibile.

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a micșora riscul de a fi parte a unui asemenea accident, începând cu alegerea unui autovehicul sigur și continuând cu propria atitudine la volan.

Iată doar câteva dintre ele:

  1. Adaptează permanent viteza la condițiile de drum. Ploaie, ninsoare, condus pe timpul nopții… e important să adaptezi în permanență viteza la condițiile de drum. Obiectivul principal atunci când te urci la volan? Să ajungi în siguranță mai degrabă decât să ajungi la destinație cât mai repede cu putință.
  2. Asigură-te de cunoașterea și respectarea Codului Rutier. E condiția de bază și suntem siguri că orice șofer responsabil este preocupat de acest aspect. De la respectarea prevederilor privind centura de siguranță la păstrarea distanței față de vehiculul din fața ta și până la limitările de viteză, acordarea de prioritate sau atenția la semnele de circulație, respectarea tuturor prevederilor codului te vor ajuta să ajungi mereu la destinație în siguranță.
  3. Ocupă-te de întreținerea periodică a mașinii. Efectuează reviziile periodice, schimbă uleiul la intervalul corespunzător, curăță constant praful din compartimentul motor și apelează la un Dealer/Reparator autorizat – sunt doar câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți întreține corespunzător mașina de-a lungul timpului.
  4. Alege o mașină proiectată pentru a fi sigură pentru șofer, pasageri și participanții la trafic. Autoturismele Volvo, de exemplu, utilizează tehnologia inovatoare City Safety, special gândită pentru evitarea coliziunilor. Se adaugă tehnologia radar și camere performante, utilizate pentru a identifica potențiale pericole, așa cum ar putea fi vehiculele, pietonii, cicliștii care rulează pe șosea și chiar animalele mari din calea ta.
  5. Respectă limitările de viteză din anumite zone.
  6. Evită să conduci atunci când ești obosit și sub nicio formă nu te urca la volan sub influența alcoolului. Posibilitatea unui accident rutier este mai mare atunci când conduci fără să te odihnești corespunzător, iar despre a conduce sub influența alcoolului… acest lucru ar trebui să fie un mare nu pentru tine ca șofer, indiferent de circumstanțe.
  7. Micșorează viteza. Poate că ajungi cu 5 sau 10 minute mai devreme atunci când conduci cu o viteză mai mare, dar merită oare această infimă economie de timp riscul ca într-un anumit moment să se întâmple ceva neprevăzut?
  8. Fii atent în permanență la drum și evită distragerile. Atunci când conduci, evită să desfășori orice altă activitate – chiar și o secundă de neatenție, când vrei să citești ceva sau te întorci către unul dintre pasageri pentru a-i spune ceva, de exemplu, te poate conduce către un accident rutier. Atunci când ești 100% concentrat pe drum, vei putea evita și pericolele venite dinspre șoferii care nu sunt la fel de vigilenți ca și tine, din diverse motive

Autoturismele Volvo, proiectate pentru siguranța rutieră

Un pas important către siguranța la volan îl constituie alegerea unei mașini care să acorde o importanță deosebită acestui aspect. Unul dintre brandurile care s-au impus de-a lungul timpului din acest punct de vedere, considerate lider în siguranța la volan, este Volvo.

De mai bine de 40 de ani, Volvo extrage informații din accidente reale pentru a face mașinile mai sigure, în mod egal pentru toată lumea, indiferent de vârstă, gen sau forma corpului. Rezultatul? Numeroase inovații de-a lungul timpului în domeniul tehnologiilor ce maximizează siguranța la volan și în trafic. Rezultate excelente la testele NCAP, cărora li se adaugă numeroase premii obținute de modelele noastre. La volanul unui Volvo, poți fi sigur că beneficiezi de siguranța pe care ne-o dorim cu toții atunci când călătorim – pentru noi, dar și pentru pasagerii noștri sau restul participanților la trafic.

Pentru ultimele oferte de vânzare pentru autoturismele Volvo te invităm să  contactezi dealerii Volvo din București și din țară. Sau programează chiar acum un Test Drive la cel mai apropiat agent – te vei putea bucura de o experiență personalizată, beneficiind de asistență și vei afla care sunt modelele și prețurile autoturismului Volvo preferat.