Muzeul Magirus-Iveco și-a redeschis porțile

După câteva luni de renovări, muzeul Magirus Iveco Museum(MIM) situat în orașul Ulm și-a deschis din nou porțile pe data de 23 iunie.

Pe o suprafață de aproximativ 1.300 de metri pătrați, creatorii lui Peter Burkhart dedică o valoroasă colecție dedicată producătorului german de vehicule comerciale cu sediul în orașul aflat pe malurile Dunării.

Format din două hale și o mica zonă în aer liber, muzeul Magirus-Iveco are un număr total de 42 de vehicule expuse. Merită menționat că, într-una din hale sunt găzduite exponate foarte rare din primele modele dezvoltate sub conducerea fondatorul firmei, Conrad Dietrich Magirus și până în perioada antebelică.

Din această prima hală nu lipsesc modelul 2 CV 110 din 1920, primul model Magirus dotat cu integral cu cabină(în fotografia de jos) sau M 10 din 1934 echipat cu motor diesel.

În cea de-a doua hală, sunt expuse numeroase modele de vehicule comerciale din perioada postbelică dinaintea și după preluarea producătorului german Magirus de către producătorul italian Iveco.

Mai multe informații găsiți pe www.magirus-iveco-museum.de

Foto: Magirus Iveco Museum