Trecut și viitor – Muzeul Mercedes Benz

Inaugurat în 2006, muzeul Mercedes-Benz  care se află poziționat între stadionul care poartă numele producătorului auto german și fabrica sa din Stuttgart, își întâmpină vizitatorii cu un design futurist care vorbește despre istoria bogată de peste 130 de ani dar și despre planurile ambițioase ale concernului german.

Pentru cei care nu cunosc, numele cu rezonanță latină, Mercedes provine de la numele fiicei unui influent om de afaceri din vremea Imperiului Austro-Ungar, Emil Jellinek, cel care a devenit primul distribuitor de automobile Daimler și Benz. Din 1916, brandul Mercedes reunește toate modelele de vehicule fabricate de cei doi constructori care ulterior au fuzionat în 1926.

Cele peste 160 de vehicule și 1.500 exponate sunt expuse pe o suprafață totală de 16.500 de metri pătrați, de la primele exemplare create la sfârșitul secolului al XIXlea de către Karl Benz și Gottlieb Daimler până la ultimele concept car-uri dezvoltate de inginerii de la Stuttgart, care constituie adevărate mărturii ale evoluției spectaculoase a automobilului.

În numărul viitor al revistei Motor Clasic & Youngtimer care va apărea la sfârșitul acestei luni, veți putea citii un amplu material de la ultima vizită efectuată de curând la muzeul concernului german.

Foto: Motor Clasic & Youngtimer