Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019

2019 Concorso d'Eleganza Villa d'Este

În weekend-ul trecut s-a desfășurat o nouă ediție a evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este  considerat al doilea de acest gen din lume atât din punct de vedere al participanților cât și al vizitatorilor. În acest an, concursul de eleganță italian aniversează 90 de ani de la prima ediție.

În momentul debutului în 1929, Concorso d’Eleganza Villa d’Este a reprezentat mai mult o ocazie de a prezenta noile modele de automobile lansate la momentul respectiv. Din acest motiv, în plus față de alegerea celui mai frumos automobil dintre cele 50 de exemplare istorice de prestigiu și de o mare raritate din întreaga lume, acest concurs menține întotdeauna un spațiu deschis spre viitor, cu o secțiune specială dedicată concept car-urilor și Prototipuri care concurează la fiecare ediție. Din 2005, evenimentul considerat de experți a fi al doilea cel mai important concurs de eleganță care se desfășoară pe mapamond, este organizat de BMW Group Classic și de Grand Hotel Villa d’Este din Cernobbio, pe malul lacului Como în apropiere de Villa Erba.

Prima ediție a concursului de eleganță italian a avut loc în același an în care a fost lansat modelul 3/15 HP, primul automobil de serie al producătorului german BMW. Prin urmare, ediția din acest an serbează o dublă aniversare, respectiv 90 de ani aniversare din acest an este una dublă și este reunită în tematica  ″The Symphony of Engines – 90 Years of the Concorso d’Eleganza Villa d’Este & BMW Automobiles″ ( „Simfonia motoarelor – 90 de ani  Concorso d’Eleganza di Villa d’Este Elegance Villa d’Este și BMW Automobiles” ). Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/concorso-deleganza-villa-deste-2019/

Foto: BMW Group Classic; Auto Retro Passion