Salonul Retromobile Paris 2019

Ediția cu numărul 44 a Salonulului Retromobile de la Paris a avut loc în acest an în perioada 6-10 februarie iar conform organizatorilor a fost înregistrat și un record cu cei circa 132.000 de vizitatori.

Desfășurată pe o suprafață de 46.000 mp, ediția din acest an a reunit peste 550 de expozanți dintre care peste 100 de cluburi auto-moto retro și asociații, dealeri auto-moto, ateliere de restaurare, producători și distribuitori de piese, case de licitații dar și peste 500 de vehicule istorice expuse.

Conform tradiției, producătorii auto francezi au fost bine reprezentați și la această ediție, majoritatea din exemplarele expuse aparținând muzeelor proprii. Dintre aceștia s-a remarcat în special Citroen care aniversează 100 de de ani la înființare și Renault care serbează 40 de zni de prima victorie în Formula 1.

Alături de aceștia, au mai celebrat ani jubiliari, constructorul britanic Mini cu 60 de ani de la lansarea modelului său legendar și  Porsche cu 45 de ani de la intoducerea versiunii 911 Turbo. Ca și la ultimele două ediții, o secțiune specială a fost dedicată producătorilor de motociclete fracezi și una dedicată youngtimerelor. Citiți articol complet aici https://auto-retro-passion.ro/salonul-retromobile-paris-2019/

Foto: Ruoteclassiche