Modelul coupe Fuego de la Renault celebrează 40 de ani

În urmă cu 40 de ani, în luna februarie își făcea debutul modelul coupe Fuego de la Renault. Cu toate că, modelul din clasa sport Renault avea numeroase atu-uri de partea sa precum design-ul elegant, confortul la rulare, portbagajul variabil și numeroasele dotări de confort oferite, acesta nu a înregistrat vânzările estimate de conducerea producătorului auto francez.

Proiectul viitorului model sport Renault de dimensiuni medii care trebuia să înlocuiască în gamă modelele R15 și R17, a demarat în ianuarie 1976. Conform cerințelor conducerii Renault de la acea vreme, viitorul model trebuia să fie realizat pe o platformă tehnică deja existentă iar pentru design-ul exterior a fost numit responsabil Michel Jardin.

Design-ul caroseriei a fost definitivat în noiembrie 1978 și păstra soluția în două volume fastback utilizată deja cu succes de perechea de modele R15-R17. Pentru partea tehnică, conducerea Renault a optat pentru platforma modelului din clasa medie superioară R18 lansat la început anului 1978 și care dispunea de motoare amplasate frontal longitudinal, tracțiune pe roțile din față, suspensie față cu brațe transversale suprapuse, suspensie spate cu axă rigidă și brațe longitudinale, sistem de frânare servoasistat cu discuri în față (ventilate pentru motorizările mai puternice) și tamburi în spate iar direcția cu cremalieră.

Modelul pentru producția de serie a fost finalizat în octombrie 1979, a fost denumit Fuego (foc în limba spaniolă) deși inițial s-a numit R19 și a fost prezentat presei în februarie 1980 la Jerez de la Frontera în Spania iar o lună mai târziu debuta la comercializare.

Încă de la debut, modelul Fuego s-a făcut repede remarcat datorită caroseriei cu linii rotunjite,  și coeficientului aerodinamic CX al acesteia cu o valoare destul de bună de 0.34, confortului la rulare, numeroaselor dotări de confort oferite și al excelentului raport preț/calitate/ performanțe. La exterior, ca elemente distinctive merită amintite luneta de dimensiuni generoase cu rol de hayon, banda neagră din material plastic care pornea de la baza hayon-ului de sticlă și care se continua pe părțile laterale, mânerele portierelor poziționate vertical și barele de protecție care integrau partea inferioară a aripilor.

Renault 16 – primul hatchback a debutat acum 55 de ani

Interiorul proiectat de Francois Lampreia, aveau o planșă de bord formată din două părți, partea pricipală inferioară care integra consola centrală și care era realizată dintr-un singur bloc din material plastic, disponibil în mai multe nuanțe de culoare bazate pe culoarea tapițeriei și cea a caroseriei și partea superioară care includea tabloul de bord și o parte din butoanele comenzilor și care era realizată din același material cu cea inferioară. Spre deosebire de modelele concurente din aceeași clasă, o atenție deosebită a fost acordată confortului pasagerilor prin introducerea unor accesorii întâlnite deobicei la modelele din segmentul superior (servodirecție, închidere centralizată a portierelor, geamuri cu tentă fumurie acționate electric sau volan reglabil) dar și laturii practice, modelul sport francez dispunând de banchetă spate rabatabilă și fracționabilă iar capacitatea portbagajului putea varia între 375 și 800 dmc.

La debutul său pe piață, Renault-ul Fuego a fost propus cu o două motorizări cu 4 cilindri de 1.4L (64CP) alimentat cu carburator monocorp Solex și 1.65L(96CP) alimentat cu carburator dublu corp Weber, ambele având distribuție cu un ax cume lateral precum și cu patru versiuni de echipare: TL/GTL rezervate motorizării de 1.4L și TS/GTS rezervate motorizării de 1.65L. În standard era oferită o cutie de viteze manuală cu 4 rapoarte sau cu 5 rapoarte în cazul versiunii GTS iar opțional pentru motorul de 1.65L era oferită o cutie de viteze automată cu 3 rapoarte. Pentru versiunea GTS era oferită opțional direcția servoasistată. Performanțe: viteză maximă 160 și respectiv 180 km/h (Automatic – 173 km/h), accelerație 0 -100 km/h în 15 și respectiv 12.1 secunde (Automatic  – 14 sec.).

În iulie 1980 gama modelului coupe de la Renault este extinsă cu versiunile TX (similară ca dotări cu GTS) și GTX care dispunea în standard de închidere centralizată cu telecomandă (o premieră), direcție servoasistată, jante din aliaj, proiectoare suplimentare, ștergătoare la faruri și volan sport cu 4 brațe îmbrăcat în piele. La exterior cele două versiuni se deosebeau prin bara de protecție frontală integrată cu spoiler, pragurile laterale aerodinamice și jantele de 14 țoli cu design specific. Cele două versiuni erau oferite în combinație cu un motor de 2L (110CP) având distribuție cu un ax cu came în chiulasă și alimentare cu carburator dublu corp Weber. Asociat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte, motorul permitea o viteză maximă de 190 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h în 11 secunde.

Din iulie 1981, transmisia automată era oferită în exclusivitate pentru versiunile TX și GTX iar echipamentul de dotări opționale a fost îmbunătățin prin introducerea instalației de aer condiționat (cu excepția versiunilor cu motor de 1.4L), acoperișul din material textil cu acționare electrică și acoperișul din imitație de piele.

În iulie 1982, modelul Fuego beneficiază de unele îmbunătățiri de ordin estetic în beneficiul coeficientului aerodinamic CX care acum înregistra o valoare cuprinsă între 0.31 și 0.34 în funcție de versiune. În același timp motorul de 1.4L aflat la baza gamei este înlocuit cu unul de 1.6L(73CP). În luna octombie al aceluiași an, cu versiunea Turbo D este consemnată o premieră mondială pentru un model din segmentul sport prin introducerea unui motor diesel. În acest caz, motorul aflat în dotarea Renault-ului Fuego era un turbo diesel cu 4 cilindri de 2.1L(88CP) alimentat cu injecție indirectă. Motorul era oferit în combinație cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte care asigura o viteză maximă de 175 km/h și o accelerație 0 -100 km/h în 13.2 secunde. Cu aceste valori, Renault-ul Fuego Turbo D era la momentul lansării cel mai performant automobil dotat cu motor diesel. La exterior, elementele distinctive ale versiunii Turbo D erau fantele de aerisire suplimentare poziționate în bara de protecție față și capota motorului ușor înălțată.

Renault împlineşte 120 de ani

În iulie 1983, modelul Renault beneficiază de un ușor facelift ce a vizat în special partea frontală și interiorul care dispunea de o planșă de bord restilizată. În același timp comercializarea versiunilor TX și GTX a fost sistată iar echipamentul de dotări a fost suplimentat cu accesorii noi precum computer-ul de bord, instalația audio hi-fi sau radio casetofonul.

Cu prilejul Salonului Auto de la Frankfurt din 1983 este lansată versiunea sportivă a modelului denumită Fuego Turbo. Motorul care echipa această versiune era unul de 1.6L cu distribuție cu un ax cu came în chiulasă, alimentare cu carburator dublu corp Solex și supraalimetare cu turbocompresor. Cei 132CP furnizați de motor asigurau un sprint de la 0 la 100 km/h în 9.3 secunde și o viteză maximă de 195 km/h. Versiunea dispune de sistem de frânare cu discuri pe puntea spate iar ca dotări suplimentare retrovizoarele exterioare reglabile electric și tapțeria din velur. La exterior, Fuego Turbo se deosebea prin jantele de 14 țoli din aliaj cu design elaborat, deflectorul aerodinamic poziționat în partea inferioară a barei de protecție spate și inscripționările Turbo de la baza portierelor și lunetei.

În iunie 1984 este introdusă pe anumite piețe versiunea GTX dotată cu un propulsor pe benzină de 2.2L alimentat cu injecție electronică și care dezvolta 120CP în timp ce producția versiunii Turbo D a fost sistată.

După o carieră considerată discretă cu un total de 226.583 de exemplare comercializate pe piețele din Europa și America de Nord, în ciuda faptului că modelul dispunea de numeroase calități recunoscute de presa internațională, dovadă fiind premiile obținute, precum ″Volanul de aur″ acordat de publicația germană Bild am Sonntag, producția este sistată în octombrie 1985 la fabricile din Franța și Spania în timp ce în Argentina a continuat până în anul 1992 cu un număr total de circa 39.000 unități echipate exclusiv cu un propulsor pe benzină de 2.2L și 105CP.

Foto: Renault