Intenționezi să pleci la drum lung? Nu uita să îți verifici mașina, rovinieta și polița RCA

rovinieta
Cu excepția cazului în care locuiești într-o zonă absolut splendidă, sunt șanse mari să călătorești prin țară la un moment dat. Totuși, oricât de mare este avântul cu care ne pregătim să plecăm în concediu, un aspect trebuie luat în considerare: nu totul va merge întotdeauna conform așteptărilor.

Uneori un banal neprevăzut ar putea răvăși întreaga călătorie. Asigură-te că deții o poliță adecvată de asigurare auto pentru a acoperi orice accident sau daune care pot apărea în timpul călătoriilor, precum și rovinieta, taxa de drum obligatorie pentru a putea circula pe drumurile publice din țară.

Verifică și consumabilele – o necesitate pentru drumuri lungi

Asigură-te că anvelopele au suficientă presiune a aerului. Acestea ajută la o bună rulare, stabilitate a mașinii, dar și la un consum mai mic. Dacă au nevoie de schimbare, fă-o înainte de a pleca la drum.

Un alt lucru la care să te gândești este schimbarea uleiului. Asigură-te că schimbi la timp uleiul și folosești produsul potrivit pentru autoturismul tău. În caz contrar, acesta poate înfunda motorul.

Filtrele de aer sunt piese pe care nu ar trebui să le ignori. Aceste filtre ajută la îndepărtarea impurităților și a particulelor din aerul de admisie. Dacă le neglijezi, atunci vei ajunge cu niveluri ridicate de monoxid de carbon și particule în mașină.

Plăcuțele de frână sunt un alt element ce trebuie neapărat verificat. Dacă sunt uzate, atunci nu le vei putea folosi în mod adecvat. Ca urmare, vei avea probleme la oprirea vehiculului.

Păstrează-ți vehiculul bine întreținut. Verifică-i lichidele de îndată ce observi ceva anormal. Ai putea economisi bani pe costurile de întreținere pe drum. De asemenea, nu uita de rovinietă și polița obligatorie RCA, pentru a circula în condiții legale pe drumurile publice din țară.

Rovinieta – o taxă elementară pentru circulația pe drumurile publice

Rovinieta este o cerință obligatorie pentru orice șofer. Indiferent că deții un vehicul pentru familie, o mașină de serviciu sau un camion, trebuie să te asiguri că mașina are rovinieta valabilă, pentru a putea circula în mod legal pe drumurile județene și naționale.

Pentru a evita situațiile neplăcute în care trebuie să achiți amenzi atunci când nu ții evidența rovinietei, înainte de a te porni la drum, efectuează o verificare rovinieta. Cu ajutorul seriei de șasiu și al numărului de înmatriculare, îți vei putea verifica valabilitatea rovinietei, pentru a te asigura că vei circula în condiții legale.

Polița de asigurare RCA – pentru călătorii în siguranță

Călătoriile rutiere pot deveni stresante, mai ales dacă nu știi să le planifici corect. Deoarece nu există o reînnoire tacită pentru asigurarea RCA la expirarea perioadei de valabilitate, este esențial să știi să o reînnoiești la momentul potrivit. Verifică valabilitatea poliței de asigurare printr-o aplicatie pentru verificare rca pentru a evita riscul de a suporta penalități mari în cazul asigurării auto expirate.

Dacă vei călători des, este înțelept să investești într-o asigurare auto care să acopere cât mai multe despăgubiri. Asigură-te că polița RCA acoperă daunele provocate de un accident ce a avut loc prin intermediul unui vehicul asigurat RCA, daune precum asistență medicală, cheltuieli legate de reparația mașinii și multe altele.

Este important să te asiguri că deții o asigurare auto și rovinieta pentru călătoriile tale prin țară. Acest lucru nu numai că te va proteja în cazul unui accident, ci va acoperi și orice daune cauzate vehiculului dumneavoastră în timpul călătoriei. Și, de asemenea, vei evita amenzile de circulație, care devin din ce în ce mai mari.