Pirelli este noul furnizor de anvelope pentru Festivalul Vitezei de la Goodwood (13-16 iulie) 2023

Goodwood Estate a anunțat încheierea unui parteneriat pe termen lung cu producătorul global Pirelli, care va deveni astfl furnizorul exclusiv de anvelope al evenimentului anual emblematic, Festivalul Vitezei de la Goodwood prezentat de Mastercard, desfășurat anul acesta în perioada 13 – 16 iulie.

După F1 și WRC, Pirelli devine partener al Goodwood Festival of Speed

Pirelli, renumit pentru tehnologia sa de ultimă generație și pentru producția de înaltă calitate este partenerul exclusiv de anvelope pentru F1 din anul 2011, de asemenea, și unicul furnizor al Campionatului Mondial de Raliuri. Compania italiană va fi prezentă la Goodwood pentru a crea o serie de activări interesante pe parcursul evenimentului, atât în timpul cursei de coastă, cât și în afara acesteia.

Pirelli va fi prezent la Festivalul Vitezei de la Goodwood cu două spații de expoziție ce vor ilustra elemente cheie ale companiei: 150 de ani de evoluție în produse de înaltă tehnologie, spirit de competiție, artă și cutură, precum și sustenabilitate. Unul dintre spații va fi dedicat emblematicei familii de anvelope, P Zero, unde vor fi prezentate în avanpremieră trei noi produse, pentru a marca iminenta reînnoire a întregii game de vârf Pirelli.

Proprietarul Goodwood, Ducele de Richmond, a declarat: „Pirelli are o reputație remarcabilă în ceea ce privește atât excelența, cât și inovația, calități ce îl transformă într-un partener binevenit al Goodwood. În calitate de lider pe piața anvelopelor de prestigiu și furnizor oficial de anvelope pentru F1, un vârf al motorsportului, suntem încântați să îl avem la bord pentru cea de-a 30-a aniversare a Festivalului Vitezei.”

Marco Tronchetti Provera, Vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli, a declarat: „Sunt încântat că Pirelli este partenerul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Este o asociere excelentă pentru noi. În calitate de lider de piață în domeniul anvelopelor de înaltă performanță, Pirelli se simte ca acasă printre cei mai importanți producători de automobile premium și de prestigiu din lume. Acest lucru este valabil și pentru atenția pe care Festivalul o acordă sporturilor cu motor, un domeniu în care suntem implicați încă din anul 1907. În cele din urmă, dar foarte important, ne identificăm și apreciem interesul Festivalului pentru noile forme de mobilitate durabilă, deoarece ne concentrăm pe dezvoltarea de noi tehnologii pentru a face mobilitatea tot mai sustenabilă.”

Pirelli aniversează 150 de ani și pune accent pe motorsport

Despre Festivalul Vitezei

Organizat pentru prima dată în anul 1993, Festivalul Vitezei de la Goodwood prezentat de Mastercard este cea mai mare festivitate dedicată industriei auto din lume, desfășurat într-un decor spectaculos în jurul conacului Goodwood din West Sussex, Marea Britanie.

Peste 600 de mașini și motociclete care acoperă istoria fenomenală a industriei auto și a sporturilor cu motor participă, alături de figuri legendare din lumea auto. Printre punctele de atracție se numără Future Lab, Electric Avenue, Forest Rally Stage, Padocurile F1, Drivers’ Club, GAS Arena, Cartier Style et Luxe Concours d’Elegance, Expoziția de aviație și Licitația Bonhams.

Porsche lansează la Festivalul Vitezei de la Goodwood Porsche cel mai puternic 911 din toate timpurile