Mazda MX-5 serbează 30 de ani la muzeul Mazda Classic Frey

Începând din data de 12 mai și cel puțin până în ianuarie 2020, Mazda Classic – Automobile Museum Frey din Augsburg(Germania) găzduiește o tematică specială dedicată modelului iconic sport roadster MX-5 și intitulată simplu ″30 de ani – Mazda MX-5″.

Cel mai bine vândut automobil cabrio cu două locuri din lume comercializat în Japonia sub numele de Eunos Roadster și Miata în Statele Unite, sărbătorește în acest an 30 de ani de la lansarea în producția de serie. Ajuns la cea de-a patra generație, modelul a fost comercializat până în prezent în peste 1.1 milioane de exemplare.

În cadrul acestei expoziții sunt expuse un număr de 13 exemplare din cele patru generații, incluzând, desigur și un exemplar din prima generație a roadster-ului japonez, vopsit în clasicul albastru „Mariner Blue”, culoarea care amintește de legendara plăcuță de înmatriculare albastră din California.

Un invitat special cu ocazia inaugurării acestei expoziții a fost Nobuhiro Yamamoto, managerul de proiect al actualei generații și un cunoscător al celor patru generații MX-5. La conferința de presă, acesta a prezentat un istoric precum și detalii importante despre toate generațiile modelului sport japonez și care au constituit punct de mare interes pentru pasionații modelului.

Foto: Mazda Classic Frey