LOTUS ANIVERSEAZĂ 70 DE ANI

În acest an s-au înplinit 70 de ani de la prezentarea primului model Lotus. Constructorul auto Lotus cu sediul la Hethel, Norfolk(Marea Britanie) a fost fondat în anul 1952 de inginerul Antony Colin Bruce Chapman și în al cărui logo sunt trecute la loc de cinste inițialele fondatorului: ACBC.

Încă de la înființare, Lotus  s-a specializat în construcția de automobile sport cu performanțe de top, manevrabilitate exceptională și un raport excelent dintre greutate si puterea motorului.

Născut pe data de 19 mai 1928 și absolvent al Colegiului Universității din Londra și având specializarea în inginerie structurală, Colin Chapman a contribuit decisiv ca designer, inovator și constructor în industria de automobile.

Încă de la debutul carierei sale de inginer la firma British Aluminium, Chapman și-a propus să dezvolte modele sport performante folosind soluții tehnice inedite aplicate în premiera în acest domeniu fie că a fost vorba de monoposturi de Formula 1, modelede competiție sau modele de serie de serie.

Mulțumită soluțiilor tehnice avansate folosite, Colin Chapman a reușit să promoveze modelele Lotus în domeniul competițiilor auto obținând rezultate notabile în timp ce modelele de serie relativ puține ca număr de exemplare sunt apreciate pe deplin doar de cunoscători și pasionați. Conform specialiștilor, în cariera sa, Colin Chapman a conceput aproximativ 90 de modele Lotus de competiție și de serie.

Pasionat de competițiile sportive cu motor încă din copilarie, Colin Chapman a hotărât din timpul studenției să participe la astfel de competiții cu un automobile dezvoltat chiar de el.                                                                             Citiți articolul complet aici:  https://auto-retro-passion.ro/lotus-70-de-ani-de-istorie-cu-modele-sport-inovative/

Foto: Lotus