Opel reintroduce nivelul de echipare GSe

Opel Monza GSe
Opel Monza GSe

GSe – trei litere cu o conotație foarte clară pentru clienții Opel: modele foarte bine echipate, sportive. Având în vedere planul producătorului auto german de a oferi o versiune electrificată a fiecărui model din portofoliu până în 2024 și de a deveni o marcă 100% electrică în Europa până în 2028, Opel reînvie și redefinește GSe ca un nou nivel de echipare vârf de gamă.

Spre deosebire de anii trecuți, când GSe era abrevierea cuvintelor „Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Injection) pe modele precum Commodore GS/E și Monza GSE, cele trei litere vor avea un nou sens în viitor.

Opel Monza GSe
Opel Monza GSE

„Îmi face o deosebită plăcere să anunț revenirea GSe ca linie de echipare sportivă vârf-de-gamă, în viitorul imediat. Ne-am inspirat încă o data din moștenirea bogată a Mărcii, așa cum am făcut pentru designul îndrăzneț și pur al modelelor Opel – foarte aclamat de critici –  și i-am dat o notă modernă. În viitor, GSe nu va însemna doar mașini dinamice, foarte distractive de condus, ci și „Grand Sport electric”, conform strategiei mărcii Opel de a deveni o marcă 100% electrică”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Pe lângă aspectul atletic bazat pe limbajul de design multpremiat al modelelor Opel, viitorii clienți GSe se pot aștepta la o configurație mai rigidă a șasiului pentru a oferi un nivel ridicat de distracție și implicare la volan. Și, ca toate modelele Opel, gama GSe va fi supusă unor ample teste pe autostrăzile germane. Noile modele GSe vor combina aceste valori cu opțiunea de mobilitate locală fără emisii, redefinind astfel performanța în conformitate cu spiritul vremurilor.

„Opel made in Eisenach” 30 de ani la uzina din Turingia

Reinterpretări moderne ale unor versiuni de legendă Opel

Opel a prezentat de curând modelul Manta-e GSe, o interpretare modernă a legendarului Manta din 1970. Vehiculul arată cât de atemporale sunt liniile din 1970, chiar și în prezent. Ceea ce a fost sculptural și simplu acum o jumătate de secol se potrivește perfect cu  filosofia de design Opel de astăzi.

Manta-e GSe este îndrăzneț și încrezător că începe un nou viitor : electric, fără emisii, dar plin de emoții. Opel Manta-e GSe este, de asemenea, un omagiu adus faimosului model Manta A, care a oferit recent inspirația pentru designul noii fețe a mărcii – Opel Vizor, care integrează organic într-un singur modul grila, sistemul de iluminare și sigla Blitz. Toate modelele Opel noi folosesc deja Vizor – inclusiv noile Opel Astra și Opel Astra Sports Tourer.

Manta-e GSe se înscrie perfect în filosofia Opel

Multpremiatul Manta-e GSe se înscrie perfect în filosofia Opel “simply electric” pentru electrificarea mărcii, atât pentru modelele pentru pasageri, cât și pentru vehiculele comerciale ușoare. Fiecare model Opel va fi electrificat până în 2024, iar clienții au deja posibilitatea de a alege între hibrizi plug-in, cum ar fi Grandland și modele electrice, de la micul Corsa-e până la „salonul pe roți” Zafira-e Life, și de la modelul cargo Combo-e la van-ul Movano-e.

Opel Manta GSe ElektroMOD