Porsche-ul 911 Turbo al lui Denzel Washington vândut pentru 406.000 $

Recent, actorul american Denzel Washington, o personalitate importantă de la Hollywood, și-a redus colecția auto personală odată cu scoaterea la vânzare prin intermediul licitației, a unui Porsche 911 Turbo (Seria 993). Cumpărat de nou, acest exemplar, a fost păstrat în condiții optime de actorul american timp de aproximativ 25 de ani. La finalul licitației, noul proprietar a plătit suma deloc modestă de 406.000 USD.

În anul 1997, actorul american Denzel Hayes Washington Jr. se afla într-o pauză de relaxare după ce doi ani la rând s-a aflat permanent la filmările pentru producțiile cinematografice Courage to Truth (1995) precum și Game of Life, State of Emergency și Demon – Trust No Soul (toate trei în 1996), destul de importante în cariera actorului american de două ori câștigător al Oscarului. Așa că, acum devine destul de clar de ce anul 1997 reprezintă un moment de relax în cariera sa, profitând de acest lucru și achiziționându-și un nou automobil pentru colecția sa. Este vorba despre un exemplar de Porsche 911 Turbo din generația 993 (1993 – 1998). În acest fel, Denzel Washington, atunci în vârstă de 43 de ani, a preferat să se relaxeze conducănd modelul super sport al constructorului german din Zuffenhausener de-a lungul frumoaselor drumuri de coastă ale Californiei după filmările intense și obositoare din urmă cu doi ani.

După 25 de ani, Denzel Washington a hotărât să se despartă de Porsche-ul 911 Turbo păstrat în condiții optime în colecția sa. Pe platforma de licitații auto din SUA, Bring a Trailer, vânzătorul a declarat un rulaj al automobilului de 18.145 mile (echivalentul a 29.200 de kilometri) și putem spune că nu s-a zgârcit cu oferirea de detalii cu privire la proprietarul acestuia care a comandat de nou automobilul sport oferit spre vânzare. Un certificat de înmatriculare din California cu semnătura lui Denzel Washington, a fost prezentat la momentul scoaterii la vânzare. Acesta a fost însoțit de diverse facturi din istoricul recent al Porsche-ului 993 Turbo, care dovedeasc că actorul american a efectuat o întreținere minuțioasă automobilului înainte de a-l oferi spre vânzare.

Când a fost vorba de dotările oferite opțional la momentul respectiv de către constructorul german, Washington nu a fost deloc reținut. Această versiune super sport Turbo din generația 993 (ultima cu motor având răcirea cu aer a modelului 911) are jante de 18 țoli cu design caracteristic, faruri cu xenon și pentru ceață și cruise control. Pentru a putea profita la maximum de dinamica în conducere, exemplarul este echipat cu pneuri Michelin Pilot Sport N2 având dimensiunile 225/40 în față și 285/30 în spate, un diferențial cu alunecare limitată și un diferențaial automat ABD integrat. Exemplarul dispune de vopsea originală, negru clasic, iar conform raportului oficial Carfax nu a suferit accidente.

La interior, Porsche-ul dispune de tapițerie din piele neagră, scaune față reglabile electric, instalație de aer condiționat cu control automat și trapă electrică. Printre caracteristicile acestui exemplar, merită menționate pragurile din oțel inoxidabil, covorașele din piele și elementele din aluminiu pentru schimbătorul cutiei de viteze și maneta frânei de mână. Sistemul stereo Porsche CR-210, care este conectat la sistemul Nokia Digital Sound Processing (DSP) și o magazie de CD-uri cu șase discuri montat în portbagaj sunt responsabile pentru muzica de fundal adecvată.

Motorul exemplarului lui Denzel Washington este, de asemenea, în starea sa originală. Boxerul cu șase cilindri cu dublu turbo de 3,6 litri livrează o putere maximă de 408 CP și un cuplu maxim de 540 Nm transmise către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase rapoarte. Instalația de evacuare este realizată integral din oțel inoxidabil și prevăzută cu două țevi de evacuare ovale care reprezintă de asemenea, o opțiune scumpă.

La finalul licitației, după 29 de oferte, pe listă era afișat un preț de 405.993 de dolari. Porsche-ul 911 (993) Turbo Ex-Denzel Washington a fost achiziționat de un cumpărător din Valvespring pentru echivalentul a aproximativ 367.500 de euro. Fie că este vorba de actorii americani Tom Hanks, Jerry Seinfeld sau mai nou de Denzel Washington, un lucru este clar: vedetele de Hollywood își reduc colecțiile de automobile. Cu acest Porsche 993 Turbo, bonusul de celebritate a dus în final la un preț ridicat. Oferta finală de 406.000 USD este cu aproximativ 78.000 USD peste valoarea de piață pentru un astfel de model.

Foto: Bring a Trailer