Un automobil cu potențial clasic ridicat: Jaguar E-Pace

Pe 28 februarie 2018, într-o locație exclusivistă din centrul capitalei,  Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover în România, a lansat cel mai nou model Jaguar, respectiv E-PACE , un SUV compact cu cinci locuri, care îmbină designul şi performanţele unei maşini sport Jaguar într-un vehicul spaţios, practic, cu tracţiune integrală. Este cel mai nou membru în gama SUV-urilor Jaguar, după conceptul I-PACE, primul SUV electric şi F-PACE.

jaguar-e-pace-2

 

„E-PACE înglobează eleganța și performanța brandului Jaguar oferind clienților tehnologia şi conectivitatea de ultimă generație de care aceștia au nevoie pentru o deplasare mai sigură şi comodă. Noua mașină este concepută pentru persoanele cu un stil de viață activ care sunt mereu în căutarea unor provocări din domeniul auto ce îmbină perfect o istorie de brand puternică, o imagine rafinată şi uşurința de a conduce în forță pe orice suprafețe”, menționează Mihai Ivănescu, Director Coordonator al grupului de Importatori Auto Țiriac.

Designul exterior este inspirat de modelul sportiv F-TYPE . Jantele de 21’’ din aliaj uşor, disponibile opţional, oferă modelului E-PACE un aspect îndrăzneţ şi sportiv, inspirând instantaneu agilitate dinamică. Modelul Jaguar dispune de un habitaclu foarte spaţios având o lungime totală de 4.395 mm ce permite o călătorie în condiţii excelente  pentru 5 persoane şi oferă în spate un spaţiu generos la picioare, de 892 mm, în timp ce capacitatea mare a portbagajului, de 577 litri, a fost posibilă prin utilizarea unei suspensii spate cu o configuraţie cu braţ integrat.

jaguar-e-pace-interior

Sub capotă, E-PACE se remarcă prin gama de motoare Ingenium diesel şi pe benzină, eficiente şi puternice. Motorul Ingenium turbo pe benzină, ce dezvoltă 300CP şi echipează modelul E-PACE, asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi permite atingerea unei viteze maxime, limitate electronic la 243 km/h. Pentru clienţii care pun accentul pe eficienţă, motorul diesel Ingenium, ce dezvoltă 150CP şi dispune de tracţiune faţă, permite reducerea emisiilor de CO2 la 124 g/km.

E-PACE este primul model Jaguar echipat cu noua tehnologie TFT pentru Head-Up Display. Afişajul avansat poate proiecta pe parbriz cu 66% mai multe informaţii, utilizând grafică de mari dimensiuni, color şi o claritate îmbunătăţită. Toate modelele E-PACE sunt echipate cu cea mai nouă generaţie a sistemului multimedia Touch Pro Jaguar. Comanda vocală, interfaţa cu ecran tactil cu diagonală de 10’’ şi ecranul principal configurabil asigură o interacţiune rapidă, simplă şi intuitivă cu sistemul.

Modelul Jaguar E-PACE, cel de-al doilea SUV al mărcii, este disponibil spre vânzare, având un preţ de pornire de 30.940 Euro cu TVA inclus.

Maşina a primit calificativul de 5 stele la testele Euro NCAP, ceea ce confirmă că modelul atât de așteptat se numără printre cele mai sigure de pe piață.

jaguar-e-pace-exterior-1 jaguar-e-pace-exterior-3

 

Detalii suplimentare despre Jaguar E-PACE:

 Sistemul de tracţiune integrală Active Driveline prezent pe E-PACE este o premieră tehnologică pentru Jaguar. Configuraţia inteligentă îmbină tracţiunea extraordinară şi comportamentul unic al unui Jaguar cu propulsie. Capacitatea sistemului de a distribui cuplul motor asigură stabilitate optimă, dinamică şi un consum redus de combustibil, în toate situaţiile.

  • În lista de opţionale pentru E-PACE se regăseşte şi inovativa cheie inteligentă tip brăţară – Activity Key – a cărei rezistenţă la apă şi şocuri îi permite şoferului să înlocuiască cheia maşinii atunci când practică sporturi precum atletism, înot sau ciclism.
  • E-PACE First Edition este disponibil pe durata primului an complet de fabricaţie şi este echipat cu motorul Ingenium diesel de 180CP, sau pe benzină, ce dezvoltă 249CP, cuplat la transmisia automată ZF cu 9 rapoarte. Modelele First Edition sunt create special pentru a pune în valoare designul exclusivist, performanţele şi funcţionalitatea unui E-PACE.
  • Modelul R-Dynamic se remarcă prin elementele sportive, cu scaune sport ce asigură o bună susţinere laterală şi tapiţerie cu o cusătură contrastantă, plus plafon negru Jet din stofă Morzine. Ornamentele pragurilor şi pedalele din inox permit crearea unui interior orientat către sportivitate, iar volanul îmbrăcat în piele fină, cu inscripţia R-Dynamic şi padelele schimbătorului de viteze, completează aspectul sportiv.
  • E-PACE şi E-PACE R-Dynamic sunt disponibile în versiunile de echipare S, SE şi HSE, având 5 variante de motorizare, 3 diesel şi 2 pe benzină. Motorul diesel Ingenium de 2,0 litri cu 4 cilindri este disponibil în variantele de 150CP, 180CP şi 240CP, iar cel turbo pe benzină, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, în variantele de 249CP şi 300CP.