Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit 101 ani

Marin Dumitrescu s-a născut pe data de 19 ianuarie 1919 în Bucureşti la numai 49 de zile de la Marea Unire. În acelaşi an, dar 5 luni mai târziu, pe 17 iulie 1919, o tânără companie germană se afirma cu un prim record remarcabil: pilotul Franz-Zeno Diemer urca avionul DFW F37, propulsat de motorul BMW IV, la altitudinea de 9.760m. Nimeni nu urcase mai sus până atunci în istoria aviației.

Mecanic în aviaţie în al Doilea Război Mondial, Marin Dumitrescu se dedică curselor cu motor imediat după anul 1945. Întâi concurează cu motociclete şi modele Jeep militare modificate. Apoi transformă un BMW 328 în Uzinele Vulcan din Bucureşti cu care participă la curse de viteză şi coastă. Cu acest model reuşeşte o victorie în cursa de coastă de la Sinaia, în faţa legendarilor piloţi interbelici Petre Cristea şi Jean Calicanu. Avea să numească această performanţă „Cursa vieţii mele” în documentarul omonim.

Marin Dumitrescu-„Numai la limită am condus, numai și numai la limită”

Pentru Marin Dumitrescu urmează o carieră de decenii în motorsport, cu participare cu multe mărci, de la Dacia la BMW, Marin Dumitrescu obţinând numeroase titluri de campion la curesle de raliu, coastă sau circuit, dar şi mentor, mecanic şi şef de echipă în motorsport. Mai mult, fiul Radu Dumitrescu şi nepoţii Andrei şi Silviu Dumitrescu au continuat tradiția familiei pentru pasiunea motorsportului cu titluri de campion naţional obșinute în cursele de coastă.

Cu zeci de ani de motorsport, cu generaţii de piloţi pe care le-a marcat şi format, Marin Dumitrescu este o legendă pe care o preţuim şi care ne inspiră.

Echipa Motor Clasic & Youngtimer îi urează un călduros La mulţi ani!

Documentarul „Cursa Vieţii Mele” poate fi urmărit pe Vimeo Video On Demand aici:
https://vimeo.com/ondemand/theraceofmylife/

Foto: BMW Group PressClub; Arhivă