Jaguar Land Rover confirmă deschiderea unei noi fabrici în Slovacia

Jaguar Land Rover a confirmat că va deveni primul constructor britanic care va deschide o nouă facilitate de producție în Slovacia. Anunțul vine în urma unui accord între companie și Guvernul Republicii Slovacia care prevede construcția unei noi fabric în orașul Nitra situate în vestul Slovaciei.

Noua fabrică, construită la cel mai înalt standard va costa aproximativ un milliard de lire sterline, aici urmând a fi angajați în jur de 2800 de persoane.

93275jlr

Anunțul de azi vine după recenta confirmare pe care a făcut-o Jaguar Land Rover de a-și dubla investițiile în propria fabrică de motoare din Marea Britanie până la aproape 1 miliard de lire sterline – cea mai mare injecție de capital făcută într-o nouă fabrică britanică în ultimele decenii și care va genera câteva suute de noi locuri de muncă.

„Jaguar Land Rover este încântat să anunțe azi intrarea Slovaciei în familia noastră. Noua fabric va completa facilitățile existente de producție din Marea Britanie, China, India și Brazilia, marcând un nou pas în strategia companiei de a crea cu adevărat un business global.

Slovacia și-a clădit un renume în segmentul construcției de automobile premium, care reprezintă 43% din industria sa. Dispune de peste 300 de furnizori în imediata vecinătate și o excelentă infrastructură logistică; aceasta confirmădecizia noastră că am ales o locație ideală. Inima companiei noastre a fost întotdeauna în Marea Britanie, unde se află cantonate designul, tehnologia și capacitățile de producție.

Creativitatea și inovațiile fac din Jaguar Land Rover  un constructor recunoscut pentru produsele excepționale” a declarat Dr. Ralf Speth, CEO a Jaguar Land Rover.

Parte a angajamentului Jaguar Land Rover de a lansa mai multe vehicule cu construcție ușoară, fabrica va construi o gamă de noi automobile Jaguar Land Rover cu caroserie din aluminiu. Se anticipează că primele mașini vor ieși de pe liniile de producție cel mai târziu în 2018. Fabrica va avea inițial o capacitate de producție de 150000 de vehicule, iar construcția sa va începe în 2016.

Sursa: Newspress