GOODBYE, BEETLE!

După lungi întregi de speculații și aproximativ opt decenii de producție, Beetle va dispărea. Volkswagen a anunțat finalul producției după ca va apărea ultima ediție în anul 2019, închizând astfel povestea unuia dintre cele mai longevive automobile din istorie.

Pentru a sărbători finalul acestui fenomen nemțesc, o pereche de Volkswagen Beetle va fi lansată anul viitor, “Final Edition SE” și “Final edition SEL”. Președintele Volkswagen Group America, Hinrich J. Woebcken a declarat următoarele: “Pierderea lui Beetle după trei generații.. va produce emoții puternice fanilor devotați”.

Deși Volkswagen a anunțat readucerea la viață a lui Microbus, dar în formă electrică, pe cât posibil în anul 2022, despre Beetle s-a spus că nu este în plan pentru o nouă generație.

Beetle s-a născut în anul 1938 și a fost produs până în 2003. Micuțul automobil a devenit rapid popular, astfel pe întreaga sa durată de viață s-a vândut în peste 21 de milioane de unități. A devenit iubit rapid, datorită simplității sale, dar și pentru faptul că era ușor de întreținut. Și pe lângă faptul că nu era mofturos, părea mereu gata de plecare, așteptându-te cu zâmbetul pe buze în parcare.

Ceva ani mai târziu, urma să apară o nouă versiune, mai modernă și mai atrăgătoare. New Beetle, a doua generație a broscuței s-a produs din 1997 până în 2011 și a fost și el, la rândul său, un automobil icnonic. A fost, cu siguranță, una dintre cele mai populare reproduceri a unui automobil clasic.

A treia generație, The Beetle, era mai sport și, de data asta și mai modernă, însă, vânzările au fost sub așteptări.

Edițiile finale vor fi disponibile în varianta coupe, dar și cabriolet și se va putea alege între următoarele culori: Pure White, Deep Black Pearl, Platinium Grey și Stonewashed Blue. Varianta coupe este disponibilă și în nuanța Safari Uni, o reinventare a nuanței Harvest Moon Beige. Toate modelele 2019 vor avea motoare de doi litri și patru cilindri, capabile să dezvolte 174 cai putere și transmisii automate cu șase trepte.

Cu siguranță mulți dintre voi au crescut alături de el. Poate avea tatăl unul, bunicul sau cineva din vecini. Cu siguranță ați fost îndrăgostiți de zâmbetul lui și știti cu toți că aceeași emoție va fi tare greu de găsit la alt automobil. Indiferent de generația pe care o preferați, Volkswagen Beetle e mai mult decât un simplu automobil. E un stil de viață, e un prieten, e ceva diferit pentru fiecare dintre voi. Și totuși, în spatele volanului, fericirea e mereu prezentă pentru fiecare dintre voi.

Sper să ne întâlnim din nou cândva, dragă broscuță. Chiar dacă probabil vei fi electrică. Și cu patru uși. Te aștept!