“E ANVELOPA PERFECTĂ” spune WALTER RÖHRL( VIDEO)

“E anvelopa perfectăspune Walter Röhrl – un clip video care prezintă călătprie din deșert în Alpi cu un singur schimb de pneuri.

Anvelopa potrivită face diferența – așa cum bine știe Walter Röhrl. De-a lungul remarcabilei sale cariere din raliuri, campionul german a câștigat competiții pe o mare varietate de suprafețe: de la pământ la asfalt, de la pietriș la zăpadă.

Este ușor de înțeles de ce, în acest film special, Röhrl pilotează automobilul Porsche 911 Dakar echipat cu anvelope Pirelli specifice caracteristicilor terenului: de la Scorpion All Terrain Plus pentru deșertul nisipos, la P Zero Winter pentru Alpii înzăpeziți.

Echiparea cu anvelopele potrivite este întotdeauna vitală pentru a trece de la un set de condiții extreme la altul, așa cum a demonstrat Röhrl în urmă cu 40 de ani, când a câștigat celebrul Raliu Monte-Carlo din 1983.

Spre deosebire de rivalii săi, Röhrl nu avea o mașină cu tracțiune integrală, așa că echipa sa a folosit o strategie inovatoare pentru a aborda condițiile mixte, făcând o „oprire la boxe” la mijlocul etapei pentru a comuta între anvelopele de asfalt Pirelli pentru partea de etapă desfășurată în condiții uscate, la anvelopele cu crampoane Pirelli de zăpadă pentru locurile unde era zăpadă. Această tactică magistrală s-a dovedit cheia câștigării raliului.

Videoclipul Pirelli poate fi vizionat aici:

Gama Pirelli SCORPION ALL TERRAIN PLUS, pe noul 911 DAKAR: prima avelopă off-road pentru PORSCHE 911

Pentru prima dată, Porsche vă recomandă o anvelopă Pirelli de teren ca echipament original pentru 911: Scorpion All Terrain Plus, concepută pentru cele mai dificile condiții. Mașina este noul Porsche 911 Dakar, o reinterpretare a coupe-ului clasic ca mașină de teren, ce a fost proiectată pentru a-și maximiza capacitățile off-road. Noul Porsche este dotat exclusiv cu anvelope Pirelli ca echipament original, inclusiv anvelope de vară P Zero, pentru utilizare pe asfalt și P Zero Winter, pentru aderență optimă în lunile mai reci.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus este anvelopa din gama Scorpion care a fost special concepută pentru a oferi rezistență și susținere pe cele mai dificile terenuri, dar a fost adaptată pentru a permite modelului Porsche 911 Dakar versatilitatea unui off-roader, precum și performanța ridicată ce a caracterizat întotdeauna acest simbol sportiv. Pentru a atinge aceste obiective a fost realizat un program de dezvoltare unic, care s-a bazat în mare măsură pe experiența Pirelli în materie de anvelope Ultra High Performance pentru cele mai rapide mașini din lume.

PORSCHE 911 – O LEGENDĂ VIE

Cu acest produs, departamentul de cercetare și dezvoltare al Pirelli a debutat cu o nouă familie de compuși, care sunt capabili să facă față performanțelor acestei mașini, atât pe suprafețe neasfaltate, cât și pe asfalt. În plus, structura anvelopei a fost întărită – în special în partea din spate – și optimizată pentru a îmbunătăți suprafața de contact. În comparație cu tradiționalul Scorpion All Terrain Plus, noua anvelopă pentru Porsche 911 Dakar prezintă un model al benzii de rulare care oferă performanțe competitive și pe uscat, ceea ce o face la fel de eficientă pe circuit ca și în deșert. Toate acestea sunt realizate fără a compromite aspectele fundamentale de care are nevoie o anvelopă pentru utilizarea zilnică, cum ar fi stabilitatea, siguranța și confortul. De-a lungul programului de testare în aer liber pentru această anvelopă, echipa Pirelli a condus modelul 911 Dakar pe toate terenurile de probă principale din Europa, precum și pe o varietate de piste reprezentative pentru o gamă largă de condiții.

Pirelli aniversează 150 de ani și pune accent pe motorsport

Pirelli și Porsche se bucură de o lungă istorie de colaborare, Porsche 911 fiind prima mașină care a primit o anvelopă Pirelli marcată (în acest caz, cu simbolul „N”) în anul 1982. Ca urmare, strategia „perfect fit” a Pirelli s-a născut împreună cu Porsche: desemnând anvelope dezvoltate în paralel cu cei mai prestigioși producători de automobile din lume ce sunt realizate special pe măsură pentru automobilele cu cele mai înalte niveluri de performanță.

Anvelopele P Zero, pentru asfalt și P Zero Winter, pentru lunile mai reci, sunt disponibile pentru cea mai recentă versiune a coupe-ului 911