La mulți ani, Walter Röhrl!

Walter Röhrl s-a născut pe 07 martie 1947 în Regensburg, Germania și a câștigat, de-a lungul carierei sale, victorii alături de Fiat, Opel, Lancia, Audi, Porsche.

Röhrl a fost un favorit al Campionatului Mondial de Raliuri pe parcursul anilor 1970 și 1980, câștigând de patru ori Raliul Monte Carlo cu patru mărci diferite. Copilotul său pentru o lungă perioadă de timp a fost Christian Geistdörfer, iar Fiat 131 l-a propulsat către titlul din 1980. Probabil că succesul său din 1982 a impresionat majoritatea lumii, când Röhrl și Opel Ascona 400 s-au luptat pentru titlu cu Michèle Mouton și al său Audi. De asemenea, a câștigat Campionatul African de Raliuri în 1982, însă, cu toate acestea, a fost concediat la scurt timp de către managerul său, Tony Fall, din cauza mai multor neînțelegeri.

În 1983 s-a alăturat echipei Lancia pentru a pilota noua Lancia 037, cu tracțiune spate, apoi în 1984 a trecut la monstrul cu tracțiune integrală, Audi Quattro.

În 1987 Röhrl a stabilit un nou record în Pikes Peak International Hill Cimb, fiind primul pilot care a parcurs cele 14,42 mile în mai puțin de 11 minute.

Röhrl a fost ales în Italia “Rallye driver of the century”, în Franța “Rallye driver of the millennium” și din nou în Italia, un juriu alcătuit din 100 de experți mondiali din domeniul motorsportului l-au ales “Best Rallye driver ever”.

Niki Lauda l-a numit “Genius on Wheels”.

La mulți ani, Walter Röhrl!