Dodge Charger din Fast & Furious are un nou proprietar

În mod generos convertit, Dodge-ul Charger „Maximus” ar trebui să atingă aproape 3.000 CP și să înregistreze performanțe greu de imaginat și poate chiar să revină într-o nouă serie cinematografică „Fast & Furious”. Acum depinde de noul proprietar care l-a achiziționat în urma unei licitații organizate la sfârșitul lunii trecute pentru un preț care nu a fost făcut public.

A șaptea serie din serialul TV „Fast & Furious” a fost ultima în care a fost protagonist regretatul actor Paul Walker precum și acest Dodge Charger din 1968 intens modificat, care a ajuns în timpul celor mai bune scene emoționale finale. În videoclipul pentru melodia filmului „See you again” de Wiz Khalifa și Charlie Puth, care a fost produs și ca un omagiu adus popularului actor, au fost folosite și scenele respective cu mașina. De asemenea, în următoarele părți ale serialului, celebrul automobil american ar trebui să fie din nou acolo mai ales că, producătorii „Fast & Furious” au solicitat-o ​​deja pentru seriile 9 și 10.

Un superstar printre automobile

Muscle car-ul american este inclusiv protagonist într-un film documentar și care va pute fi văzut în curând pe Netflix. De asemenea trebuie menționat aici și premiul pentru cel mai bun automobil la salonul auto american de tuning SEMA din 2013. În plus, există adaptări pentru mașinuțe de jucărie, în ample articole din revistele auto de tuning și hot rod iar în seria de jocuri video „Forza Racing”, bolidul va fi prezent în curând. Toate acestea ne demonstrează destul de clar că avem de-a face cu un superstar printre celelalte automobile.

Mustang-ul Eleanor din filmul „Gone in 60 Seconds” scos la licitație

Desigur, porecla de „Maximus” se potrivește destul de bine cu performanțele automobilului american și care binențeles, a contribuit din plin la vânzarea de la licitația care s-a desfășurat la finalul lui noiembrie. Dacă tot a venit vorba de performanțe este bine să amintim că Dodge-ul Charger „Maximus” reușește rezultate greu de imaginat pentru un automobil. Astfel, pentru a accelera de la 0 la 60 mile / h (96.6 km / h) sunt sufieciente 1.8 secunde iar la cursele oficiale unde a participat, acesta a accelerat în numeroase demonstrații de la 0 la 160 mile / h (257.5 km / h) în 8 secunde. Viteza maximă conform firmei specializate care a modificat motorul modelului sport american, s-ar cifra undeva între 250 și 300 mile/ h (echivalentul a 402 – 483 km / h).

Motor V8 de 9.4 litri cu twin turbo

Toate aceste performanțe mai puțin obișnuite sunt obținute cu ajutorul unui motor Hemi realizat complet din aluminiu cu capacitatea de 9.4 litri și care dezvoltă numai puțin de 2.281CP și care poate ajunge în urma unor reglaje până la 3.000CP. Acest monstrous motor este o creație a firmei specializate în tuning Nelson Racing Engines după o idee a producătorului de muzică Scott Spock. Fidel motto-ului „ dublu se încălzește mai bine”, motorul are două turbocompresoare, două intercoolere și un sistem de injecție dual controlat de software, care permite funcționarea doar cu benzină special pentru competiții de 116 octani (doar cu acest tip de benzină Charger-ul poate oferii performanțe maxime).

Pentru ca Dodge Charger „Maximus” să poată fi condus, Nelson Racing a transformat complet din punct de vedere tehnic modelul de bază. Există în acest caz o suspensie de concepție nouă inclusiv geometria și cu bare stabilizatoare reglabile. În plus, a fost adoptat un sistem de frânare hidraulic prevăzut cu discuri de 355 milimetri și etriere cu șase pistoane. La acestea s-au mai adăgat un sistem de control al tracțiunii bazat pe GPS și noul șasiu din crom-molibd, care dispune de o rigiditatea torsională cu 400% mai bună comparativ cu cel al modelului original. Există, de asemenea și un sistem de evacuare din oțel inoxidabil.

BMW-uri M3 Lightweights din colecția lui Paul Walker scoase la licitație

Firma specializată de tuning din Los Angeles a investit aproximativ 16.000 de ore de manoperă pentru a modifica atât șasiul cât și caroseria, aceasta din urmă fiind acoperită doar cu lac clar special, nefiind vopsită iar tabla prelucrată laborios este deosebit de impresionantă în acest fel.

Prețul? Până acum necunoscut!

În interior există un tablou de bord în stil James Bond și în care pot fi monitorizate numeroasele caracteristici tehnice. Panoul de control oferă un ecran tactil cu funcții iOS care însă contrastează cu stilul radioului original. Ca stil și prelucrare, noul interior pare unul mai mult european având tapițerie din piele italiană, broderie franceză și mochetă germană. În plus, interiorul lui Maximus beneficiază de o izolare îmbunătățită a zgomotului și din punct de vedere termic, o instalație audio cu noi amplificatoare și boxe precum și pedalier perforat de competiție.

Recent, Dodge-ul Charger din 1968 a fost scos la licitație la Salonul Auto de la Riad. Cine este noul proprietar și ce preț a plătit pentru acesta? Ei bine, casa de licitații Worldwide Auctioneers a preferat să nu facă publice aceste detalii! Totuși, se știe că, motorul modificat de cei de la Nelson Racing a fost verificat minuțios iar după această operațiune, automobilul american a fost trimis prin transport aerian într-un loc specificat de cumpărător. De altfel, în emisiunea Netflix menționată mai sus, noul proprietar ar putea apărea împreună cu noua sa achiziție.

Foto: Worldwide Auctioneers