Saloanele dedicate vehiculelor istorice care au fost confirmate pentru 2022

Aproape toate marile saloane dedicate vehiculelor istorice au fost anulate anul acesta. Organizatorii acestora au anunțat recent că edițiile din anul 2022 ale saloanelor respective, se vor desfășura în lunile în care în mod obișnuit aveau loc.

Anul acesta, practic toate saloanele și târgurile mai mari dedicate vehiculelor istorice au fost anulate datorită pandemiei, aici fiind incluse: Retromobile Paris, Retro Classics Stuttgart și Techno Classica Essen care au fost amânate pentru anul 2022. Nici la categoria târguri nu a putut fi organizat ceva, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Veterama de la Mannheim care trebuia să aibă loc 8-10 Octombrie, în timp ce salonul Techno Classica Essen a fost anulat și în anul 2020. O mare parte a populației a fost acum vaccinată, ceea ce face posibilă din nou organizarea unor evenimente de acest gen.

Totuși au fost și salone tradiționale care s-au desfășurat în acest an dar cu unele restricții. Aici putem aminti cele mai importante în ordinea desfășurării lor: London Classic Car Show 25-27 Iunie, Modena Motor Gallery 25-26 Septembrie, Milano AutoClassica 1-3 Octombrie, Classic Expo Salzburg Salzburg 15-17 Octombrie și Auto e Moto DˈEpoca Padova 21-24 Octombrie. Cei care doreau să intre la saloanele respective trebuiau să demonstreze că au fost vaccinați, testați sau recuperați (3G).

Retromobile Paris : 2-6 februarie 2022

Primul salon al sezonului retro este în mod tradițional Retromobile din Paris. Cea de-a 46-a ediție se va desfășura în perioada 2-6 februarie 2022 în halele de la Porte de Versailles. Pe 4 februarie, casa de licitații Artcurial va scoate la vânzare numeroase modele old și youngtimer în cadrul salonului francez. Directorul Retromobile, Jean-Sébastian Guichaoua, anunță un „eveniment auto extraordinar care va continua să inspire atât tinerii cât și cei mai înaintați în vârstă colecționari și nu numai”. Peste 1.000 de vehicule, 620 de expozanți și 120 de cluburi fac din Rétromobile unul dintre cele mai mari expoziții de vehicule istorice din Europa.

Salonul Bremen Classic Motorshow: 4-6 februarie 2022

Managerul de proiect Frank Ruge este optimist: „Întrebarea nu este dacă, ci cum se va desfășura Bremen Classic Motorshow ca salon de desfășurare în 2022”. Întrebarea pare să primească răspuns: Conform stării actuale, regulile 2G se aplică vizitatorilor celei de-a 20-a ediții a salonului Bremen Classic Motorshow din 4 până în 6 februarie 2022. Oricine dorește să viziteze târgul trebuie să dovedească că a fost vaccinat sau s-a vindecat. Persoanele care nu au fost vaccinate pot veni la târg doar cu adeverință și test la zi. Regula 3G se aplică expozanților și furnizorilor de servicii: vaccinați, recuperați sau testați zilnic. Nu există o cerință pentru mască.

Ediția din 2021 a salonului Bremen Classic Motorshow a fost mutate de organizatori pe internet. În timpul unui stream live din 6 februarie, prezentatorii au putut prezenta automobile foarte diferite din diverse decenii. Show-ul a fost considerat un succes: „13.323 de persoane interesate au urmărit transmisia live de cinci ore”, explică organizatorul de la Messe Bremen. Potrivit organizatorilor, piața online care rula în paralel cu 1.620 de reclame a avut 5.250 de vizitatori în timp ce la ediția din 2020 au venit un număr de 45.582 de vizitatori.

Retro Classics Stuttgart: 17-20 martie 2022

Retro Classics este programat să aibă loc în perioada 17-20 martie 2022. Pentru anul 2021, data a fost mutată de la începutul lunii martie până în iunie și apoi anulată în scurt timp la sfârșitul lunii martie. Organizatorii justificaseră respingerea cu „reglementări stricte privind admiterea de vizitatori pe zi”. Un alt motiv al deciziei a fost că aprobarea a fost dependentă de valoarea incidenței cu 14 zile înainte de desfășurare.

Techno Classica Essen: 23-27 martie 2022

Datele de desfășurare pentru Techno Classica Essen este la doar câteva zile după salonul Retro Classics Stuttgart. Salonul tradițional pentru vehiculele istorice din Essen va avea loc conform organizatorilor în perioada 23-27 martie 2022.

Motorworld Classics Bodensee: 6-8 mai 2022

Messe Friedrichshafen a anunțat perioada între 6 și 8 mai pentru desfășurarea evenimentului Motorworld Classics Bodensee, unde dealerii vor oferi spre vânzare automobile clasice, accesorii și piese. Expozanții, cluburile și dealerii se pot înscrie pentru participare până la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Experiența a arătat că condițiile-cadru și cerințele în care se vor desfășura saloanele și târgurile comerciale anul viitor se pot schimba până la data târgului. Cel puțin datele au fost stabilite și putem spera că în 2022 vor avea loc mai multe evenimente cu vehicule istorice decât anul acesta.

Foto: Auto Retro Passion