Celebrul Ford Mustang Bullitt a fost vândut cu 3.4 mil. $

Vineri 10 ianuarie, celebrul Ford Mustang GT Fastback protagonist în filmul Lt. Bullitt din 1968 a fost vândut pentru suma de 3.4 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizată de către casa de licitații americană Mecum.

Mustang-ul GT Fastback model 1968, pe care actorul Steve McQueen l-a condus pe străzile din San Francisco, în legendarul thriller american Bullitt din anul 1968, nu a fost niciodată oferit spre vânzare la o licitație și a petrecut majoritatea ultimilor 40 de ani păstrat într-un garaj. Însă, când a traversat sala unde s-a desfășurat licitația pentru a fi vândud prin intermediul casei de licitații Mecum din Kissimmee(Florida) în data de 10 ianuarie, Mustang-ul a declanșat un război frenetic printre cumpărători și care s-a încheiat câteva minute mai târziu, cu o ofertă finală record de 3.4 milioane USD.

Ford-ul Mustang celebrează 55 de ani

Licitația s-a desfășurat în Osceola Heritage Park, automobilul fiind condus încet spre scenă prin față a sute de entuziaști interesați care țineau în mână camerele video sau telefoanele mobile pentru a înregistra momentul sumelor licitate. „Doamne, cât de multe persoane au sosit!”, a afirmat proprietarul Sean Kiernan în momentul când a prezentat Mustang-ul Bullitt, înainte de începerea licitației.

Licitația automobilului a început de la suma de 3.500 USD – un preț ales pentru a se potrivi cu suma cu care a fost vândut de două ori în istoricul său înainte ca acesta să intre în posesia noului proprietar, chiar dacă aceasta pare una simbolică iar din punct de vedere tehnic nu există unele rezerve. În mod surprinzător, oferta a ajuns în scurt timp la 500.000 $, apoi la 1 milion de dolari și succesiv la 2 milioane dolari. Pentru o perioadă scurtă a lăsat impresia ca și cum nu ar depăși 2.55 milioane de dolari, dar numeroasele oferte au făcut să urce din nou suma la peste 2.9 miloane USD și într-un final să se oprească la peste 3 milioane de dolari.

Mustang-ul Eleanor din filmul „Gone in 60 Seconds” scos la licitație

În cele din urmă, cu un total de 3.4 milioane de dolari (echivalentul a 3.363.300 euro) ciocanul a căzut, iar Bullitt-ul a devenit cel mai scump exemplar de Ford Mustang achiziționat vreodată la o licitație publică. Și astfel, Ford-ul Mustang GT Fastback din 1968 este acum pregătit pentru următoarea etapă din istoricul său după ce a petrecut 40 de ani într-un garaj. Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/ford-mustang-bullitt-vandut-pentru-3-4-mil-usd/

Foto: Mecum; Ford